Kristian Jensen: Opbakningen til Løkke er uændret

Næstformand Kristian Jensen mener ikke, at folketingsgruppen er ude at trit med Venstres bagland.

27. maj 2014 17:38

Gruppeformand Kristian Jensen havde ingen kommentarer til Venstre-baglandets kritik af formand Lars Løkke Rasmussen, før han tirsdag formiddag gik til møde med politisk ordfører Inger Støjberg og gruppens næstformand, Hans Christian Schmidt.

Forud for dagens møde i hele folketingsgruppen slår han dog fast, at han ikke mener, at der er ændret på opbakningen til Lars Løkke Rasmussen.

- Vi har selvfølgelig drøftet, hvilken situation Venstre står i, og hvordan vi sikrer, at vi får en afklaring på tirsdag, der gør, at Lars Løkke Rasmussen kan fortsætte som formand for Venstre, siger han med henvisning til hovedbestyrelsesmødet tirsdag i næste uge.

Her skal vælgerlussingen ved søndagens valg til EU-Parlamentet drøftes - et valgnederlag, som Lars Løkke Rasmussen har taget på sin kappe.

Flere kritiske røster fra baglandet har åbent krævet en udskiftning af formanden, mens det i folketingsgruppen kun er Birthe Rønn Hornbech og Eyvind Vesselbo, der har kviet sig ved at bakke op om Løkke som formand.

Kristian Jensen afviser dog, at folketingsgruppen er ude af trit med baglandet.

- Vi har i folketingsgruppen givet en klar og markant opbakning til Lars Løkke. Den håber og tror jeg også, vi kan få i hovedbestyrelsen på tirsdag, siger han.

- Vi har været tættere på beslutningsgange og orienteringen, og derfor har vi fået at vide, hvilken situation vi har været i, siger Kristian Jensen.

- Jeg tror, at det er meget sandsynligt, at han er formand efter tirsdagens møde. Jeg tror, at Lars Løkke Rasmussen er den rette formand, siger Kristian Jensen.

Blandt de kritiske røster fra baglandet har været Venstres lokalformand i sønderjyske Rødding, Aksel Buchholt, der mener, at Kristian Jensen er et godt bud på en kommende formand.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, der kommer fra Rødding og samtidig er en del af inderkredsen omkring Lars Løkke, siger, at det blot understreger den alvorlige situation, partiet står i.

- Jeg mener, at der er lavet en proces, der om en uge fører til, at hovedbestyrelsen tager en god og grundig diskussion, og det venter vi på, siger Peter Christensen, der dog ikke tror, at partiet skal have en ny formand.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...