Kritik af cigaretboder på festival

Kræftens Bekæmpelse mener, at Nibe sender et forkert signal

Festivalen i Nibe ønsker ikke at følge opfordringen til at droppe synligt cigaretsalg. Arkivfoto: Henrik Bo

Festivalen i Nibe ønsker ikke at følge opfordringen til at droppe synligt cigaretsalg. Arkivfoto: Henrik Bo

NIBE: Nibe Festival sender et helt forkert signal, når den lægger festplads til salg af cigaretter fra meget synlige boder.

Det mener Kræftens Bekæmpelse, som har forsøgt at få festivalen til at opgive boderne.

Det vil festivalen ikke. Herfra lyder meldingen, at man ønsker at servicere sine gæster. Blandt andet med boder hvor man kan købe cigaretter.

Ikke et pseudosamfund

- Det er vigtigt, at vi ikke laver et pseudosamfund. Et festivalsamfund skal afspejle samfundet udenfor hegnet, og her ryger folk. Her kan folk over alt købe cigaretter, bemærker festivalens daglige leder Peter Møller Madsen i et svar til Kræftens Bekæmpelse.

Foreningen har også henvendt sig til Aalborg Kommune i sagen, fordi kommunen stiller Skalskoven til rådigheden for festivalen. Men kommunens svar er, at salgsboderne ikke strider mod de kommunale rygeregler, fordi festivalen foregår i det fri.

Får beløb af tobaksfirma

Nibe Festival har en leverandøraftale med British American Tobacco, som stiller salgsboderne op på festivalpladsen mod en betaling. Hvad det koster, vil festivalen ikke oplyse.

Festivalen bemander boderne og får også overskuddet fra salget.

Ifølge festivalleder Peter Møller Madsen er cigaretboderne ikke et særsyn i Nibe. De opstilles efter samme model på en lang række festivaler over hele landet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.