Kritik af Danske Spil: De bryder regler for udbud

Danske Spil bliver beskyldt for urent trav i forbindelse med udbud af tv-transmissioner af hestevæddeløb.

Kritik af Danske Spil: De bryder regler for udbud

Et endnu ikke afgjort udbud i Danske Spil til op imod 90 millioner kroner anklages fra flere sider for at være konstrueret til fordel for en eksisterende samarbejdspartner, skriver Jyllands-Posten.

Udbuddet handler om tv-transmissioner af hestevæddeløb. De er siden 2008 blevet produceret af firmaet F3. Kvaliteten har ifølge avisen været kritiseret, og programmerne har skabt frustration i hestesporten.

Den er ikke blevet mindre efter et kaotisk udbudsforløb af Danske Spil om, hvem der skal have opgaven i de næste tre-fem år.

Grith Skovgaard Ølykke, lektor i udbudsret ved CBS, anfører på baggrund af forløbet og udbudsmaterialet, at Danske Spil har givet sig selv frit spil til at vælge samarbejdspartner uden at følge egne kriterier.

- Dette er et brud på udbudsreglerne, siger hun til Jyllands-Posten.

Kritikken går på, at Danske Spil valgte F3 til at afgive tilbud frem for en anden interesseret, AM Production, selv om F3 havde store, økonomiske problemer i to af de tre seneste år.

AM Production har haft en sund økonomi, og et af to udvælgelseskriterier var, at tilbudsgiverne skulle have netop det.

Efter en klage fra AM Production lavede Danske Spil en ny udbudsrunde. Her var det sekundært, at interesserede havde en sund økonomi. AM Production blev vraget igen, mens F3 nu er i finalen om at vinde udbuddet.

Danske Spil afviser kritikken.

- Vi mener, at vi har iværksat en åben og gennemsigtig proces i overensstemmelse med reglerne, udtaler informationschef Thomas Rørsig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.