Kritik af Petworld

Tidligere ansatte i Frederikshavn og Hjørring kritiserer kædeforretningen Petworld, som sælger kæledyrsartikler

Petworld har på få måneder skiftet seks ud af otte fuldtids- og deltidsansatte ud i Hjørring og Frederikshavn.Foto: Henrik Louis

Petworld har på få måneder skiftet seks ud af otte fuldtids- og deltidsansatte ud i Hjørring og Frederikshavn.Foto: Henrik Louis

HJØRRING:Kædebutikken Petworld med hovedsæde i Aarhus bryster sig af at deres omtanke for dyr, men når det handler om deres medarbejderes arbejdsmiljø, så er der plads til forbedringer. Det mener både tidligere ansatte og fagforeningen HK. I foråret åbnede Petworld butik nummer 17 og 18 i henholdsvis Hjørring og Frederikshavn og allerede et halvt år efter er størstedelen af personalet skiftet ud, det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Jeg var syg torsdag til mandag og tirsdag fik jeg en fyreseddel med posten. Der stod ikke hvorfor jeg var fyret. Da jeg kontaktede min chef, fik jeg først ingen svar og derefter fik jeg af vide, at han ikke måtte udtale sig i personsager, fortæller Marlene Nielsen til avisen.

Petworld beklager

Marlene Nielsen kan ikke forstå fyringen, da hun hverken har været meget syg eller har haft skænderier med chefen og derfor overlod hun sagen til HK, som fik af vide, at det var fordi Marlene Nielsen ikke levede op til deres forventninger.

Hos Petworld fastholder direktør Jan Sørensen, at fyringerne af en række medarbejdere er efter bogen, selvom medarbejderne alle fortæller, at de uden varsel og forklaringer blev fyret. Jan Sørensen erkender da også, at man fra Petworlds side ikke har været gode til at kommunikere med medarbejderne i de to butikker i Hjørring og Frederikshavn.
- Jeg er ikke stolt af den situation, erkender direktør Jan Sørensen.

Nægter at tegne overenskomst

Hos fagforeningen HK mener man, at en stor gennemstrømning af medarbejdere på kort tid vidner om at Petworld har et ledelsesproblem. Man har forgæves opfordret virksomheden til at tegne en overenskomst, for at forbedre de ansattes arbejdsmiljø, men Petworld nægter.

- En virksomhed af den størrelse bør have en overenskomst og ordenlige arbejdsforhold, men vi må konstatere, at det har de ikke, siger Finn Olsen, faglig konsulent i HK Handel Sydjylland, som har haft flere sager med utilfredse ansatte hos Petworld i det sydjyske.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.