Kritik af politiet i knivsag

Et øjenvidne til et slagsmål under Skagen Festival kritiserer Nordjyllands Politi for deres håndtering af sagen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Martin Christensen fra Hjallerup greb ind, da to svenskere kom op at slås under Skagen Festival lørdag. Foto: Johnny Jacobsen

SKAGEN:Martin Christensen fra Hjallerup fik en skidt start på familiens campingferie, da han under en udflugt til Skagen Festival lørdag måtte gribe ind i et voldsomt slagsmål mellem to svenske mænd.

- Jeg ser, at to svenskere er oppe at diskutere. Den ene begynder at slå den anden, og jeg vælger at gribe ind. I det øjeblik jeg tager fat i den ene mand, griber han en grillkniv, som ligger på et bord og stikker med stor kraft den anden mand i hovedet, fortæller Martin Christensen.

Men politiets udlægning af sagen var senere på dagen noget anderledes end Martin Christensens.

Uenig med politiet

Ifølge politiet var de to mænd oppe at slås, og under tumulten væltede den ene mand ind over et cafébord og fik på den måde snittet sig selv i panden med en grillkniv.

Men Martin Christensen ligger politiets forklaring langt fra, hvad der i virkeligheden skete, og dét undrer ham:

- Jeg blev meget vred og skuffet, da jeg læste politiets udlægning af sagen i avisen. Jeg forstår ikke, at man kan nå til den konklusion, at manden selv er faldet ind i kniven, når der var så mange mennesker omkring som så, at det slet ikke var det, der skete, siger han.

Ikke sigtet for vold

De to svenskere er ifølge Nordjyllands Politi kammerater og var begge meget berusede, da slagsmålet fandt sted.

Den mand, der overfaldt kammeraten, har fået en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men han er ikke blevet sigtet for vold.

- Hvad der totalt er op og ned i den her sag, er jeg ikke sikker på, at vi nogensinde får opklaret. Vores konklusion på sagen er, at det har været et slagsmål mellem to drukkammerater. Der er en, der er blevet snittet i ansigtet med en kniv, men vores vurdering er i sidste ende, at det er en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, siger politikommissær ved lokalpolitiet i Frederikshavn, Jens Møller Søgaard.

Ikke godt nok med en bøde

Martin Christensen mener ikke, at det er godt nok, at gerningsmanden kan nøjes med en bøde:

- Hvis det var to danskere, der havde stukket hinanden, er jeg sikker på, at det ikke bare var endt med en bøde. At stikke andre mennesker med en kniv, er jo helt uacceptabelt, så efterspillet skulle have været noget helt andet end bare en bøde, siger han.

Ifølge politiet har man talt med øjenvidner til slagsmålet og har i sagsbehandlingen også taget hensyn til omfanget af den forurettedes skader.

Mindre skade

- Nogle gange må vi foretage en vurdering. I denne sag er der sket en forholdsvis lille skade. Desuden var de to involverede kammerater, så den forurettede har ikke ønsket, at vi skulle gøre helt vildt meget ved sagen. Derfor synes jeg, at vi med mere eller mindre god samvittighed kan tone sagen ned til en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, siger Jens Møller Søgaard fra lokalpolitiet i Frederikshavn.

Den svensker, der blev ramt af kniven, blev efter episoden kørt til Frederikshavn Sygehus, hvor han blev syet i panden.

Episoden fandt sted sent lørdag eftermiddag ved Jacobs Café på Havnevej i Skagen

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.