Kritik: Boligjobordning tilgodeser slet ikke lejerne

Boligjobordningen er et positivt tiltag i regeringens vækstplan, men den tilgodeser ikke alle.

Kritik: Boligjobordning tilgodeser slet ikke lejerne

Håndværkerne jubler over, at regeringen ønsker at fortsætte de seneste års såkaldte boligjobordning, der giver boligejerne mulighed for fradrag ved istandsættelse og renovering i hjemmet.

Ordningen skal træde i kraft med tilbagevirkende kraft og gælde for både 2013 og 2014.

Men det er kun ejerne, og ikke lejerne, der får fuldt udbytte af ordningen, og det medfører kritik fra Lejernes LO. For blev lejerne også en del af aftalen, ville den få endnu større betydning for jobskabelsen og væksten, lyder argumentet.

- Regeringen genopliver boligjobordningen uden at korrigere for det forhold, at lejerne ikke kan bruge ordningen, sådan som regeringen har sammensat den, siger Jesper Larsen, cheføkonom i Lejernes LO, i en kommentar.

Der er dog sat fire milliarder kroner af til renoveringer i den almene sektor, men de penge er indbetalt af lejerne selv til Landsbyggefonden og er således ikke et egentlig tilskud.

Administrerende direktør i Danmarks Almene Boliger, Bent Madsen, byder det velkommen, at man øger Landsbyggefondens renoveringsramme med yderligere fire milliarder.

Men han forstår ikke, hvorfor boligjobordningen er en tro kopi af den ordning, der har eksisteret de seneste par år.

- Det ærgerlige ved den ordning er, at den stort set ikke tilgodeser lejere. Da ordningen sidste gang blev sat i værk, var meldingen, at man tilsigtede at sidestille ejere og lejere, således at alle kunne få glæde af ordningen.

- Men det lykkedes aldrig at skrue en sådan ordning sammen. Og nu kopierer man den gamle ordning i stedet for at gå andre veje, for eksempel med grønt tilskud, som kunne have samme effekt på økonomi og beskæftigelse, siger Bent Madsen.

I arbejdsgiver- og brancheforeningen Håndværk & Industri er man svært tilfredse med, at boligjobordningen står til at blive forlænget. Det vil skabe arbejdspladser, lyder det.

Og samme melding kommer fra administrerende direktør i Håndværksrådet Ane Buch.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.