Kritik: Karlsson er gået for langt

Hun risikerer at forplumre Rebild Kommunes relationer til de voksne børn fra Rebild-sagen, mener udvalgsformand Henrik Christensen (S).

Henrik Christensen (S) mener, at Rikke Karlsson risikere at ødelægge kommunens mulighed for at skabe tillid til de voksne børn fra Rebild-sagen. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Pressefotograf Michael Bygballe</i>

Henrik Christensen (S) mener, at Rikke Karlsson risikere at ødelægge kommunens mulighed for at skabe tillid til de voksne børn fra Rebild-sagen. Arkivfoto: Michael Bygballe Pressefotograf Michael Bygballe

REBILD:Formanden for sundhedsudvalget i Rebild, Henrik Christensen (S), mener, at hans udvalgskollega Rikke Karlsson (DF) er gået for langt ved personligt at engagere sig i sagen om de voksne børn i den familie, som blev kendt i forbindelse med Rebild-sagen.

- Jeg er meget bekymret for, at Rikke Karlsson ved at gøre, som hun har gjort, er ved at forplumre de relationer, som kommunens professionelle medarbejdere er ved at skabe til de drenge, siger Henrik Christensen.
Mandag tog Rikke Karlsson ud til huset, hvor flere af drengene holder til, og hvor der ikke havde været strøm i fem døgn.

Vidt forskellige tilgang

Det har Henrik Christensen som udgangspunkt al mulig respekt for.

- Men Rikke Karlsson og jeg har en vidt forskellig tilgang til det her, konstaterer han.
- Jeg forstår godt hendes ønske om at ville hjælpe. Hvis jeg ikke havde været politiker, tror jeg faktisk også, at jeg ville have gjort noget i sådan en sag, hvis jeg kunne, siger Henrik Christensen, men konstaterer i samme åndedrag, at han er politiker, og det er Rikke Karlsson også.
”Peter”, som bor i det omtalte hus, hører under sundhedsudvalget, og til mødet havde forvaltningen på Henrik Christensens foranledning lavet en orientering om situationen, som forvaltningen ser den.

Skærpet opmærksomhed

Udvalgsformanden medgiver, at den orientering ikke er deltaljeret i samme grad som Rikke Karlssons beskrivelse.

- Men den er rigeligt til, at vi har skærpet opmærksomhed på situationen.
- Vi ved godt, det her er alvorligt, og at de her ting skal løses, siger Henrik Christensen.
Rikke Karlsson mener, at forskellen på hendes oplevelser og forvaltningens udlægning af situationen er himmelråbende og under al kritik. Det ønsker Henrik Christensen ikke at tage stilling til.
- Vi ved godt, at situationen er alvorlig. Det er derfor, vi er tre udvalgsformænd, der har bedt om, at der laves nye handleplaner, siger Henrik Christensen, som har fuld tillid til, at forvaltningen ”rykker på det her i disse dage”, som han udtrykker det.
- Men det har ikke gjort arbejdet lettere for kommunens medarbejdere, at Rikke Karlsson agerer ind over sagerne, mener han.
Henrik Christensen gør opmærksom på, at der er taget kontakt og lavet aftaler om møder, hvor nye handleplaner skal udarbejdes i samarbejde med de voksne børn, som har givet udtryk for, at de ikke får den hjælp og støtte, de har brug for.

Overbevist om fremskridt

Udvalgsformanden er overbevist om, at der vil ske fremskridt.

- Med de orienteringer, vi har fået i sundhedsudvalget, er jeg overbevist om, at der er styr på tingene.
- Nu skal det gå i den rigtige retning, og det er jeg sikker på, at det gør, siger Henrik Christensen.
- Men det har jo været udmeldingen gang på gang, og gang på gang har det vist sig ikke at være tilfældet. Hvad overbeviser dig om, at det sker denne gang?
- Fremgang afhænger, som jeg ser det, af udgangspunktet, og kan ikke nødvendigvis måles og vejes fra den ene dag til den anden.
- Hvis vi over en periode oplever, at der sker forbedringer, og at samarbejdet mellem Rebild Kommune og drengene bliver bedre, så er det fremskridt, siger Henrik Christensen, som ikke ønsker at blive mere konkret.
- Det her er så komplekst, at det ikke er for hverken politikere eller almindelige mennesker.
- Det kræver fagfolk, og de er selvfølgelig på sagen, siger Henrik Christensen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.