Kritik lammer Rebild

Ankestyrelsens sønderlemmende redegørelse tvinger hele forvaltningsområdet i knæ

Nu kan Rebild-borgmester Anny Winther konstatere, at kommunen totalt har svigtet børnene i Rebild-sagen. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Nu kan Rebild-borgmester Anny Winther konstatere, at kommunen totalt har svigtet børnene i Rebild-sagen. Arkivfoto: Henrik Bo Pressefotograf Torben Hansen

REBILD:Efter to timers møde i går står det nu lysende klart for selv borgmester Anny Winther (V), at Rebild Kommune totalt har svigtet børnene i den omfattende incestsag.

- Den tillid, jeg har haft til forvaltningen på det her område, er brudt. Det har slet ikke været godt nok. Simpelthen, siger Anny Winther.
Som NORDJYSKE gennem de seneste måneder har dokumenteret, har kommunens sagsbehandling på det specialiserede børne- og ungeområde været udsat for meget hård kritik. Både fra forældre til udsatte eller handicappede børn, som føler sig svigtet, og fra kommunens revision og fra Socialministeriet, som i årevis har kritiseret Rebild Kommunes problemer i sager om forebyggelse og anbringelse af børn og unge.

Tålmodighed er sluppet op

Ankestyrelsen retter i sin redegørelse af kommunens håndtering af sagen en voldsom og sønderlemmende kritik af kommunens sagsbehandling.

Ankestyrelsen slår fast, at Rebild Kommune ikke har handlet relevant på de mange og alvorlige underretninger, ikke har sat de fornødne undersøgelser i værk, ligesom der slet ikke har været systematik i sagerne, som der er blevet mangelfuldt fulgt op på.
En erkendelse, som borgmesteren må se i øjnene.
- Hvorfor jeg ikke på et tidligere tidspunkt har troet på dem, som har sagt, at der var noget galt? Fordi det ikke er rimeligt at gå rundt og have mistillid til sine medarbejdere.
- Men nu er min tålmodighed sluppet op og min tillid brudt, siger Anny Winther.

Konsekvenser må vente

Hvorvidt det massive svigt af børnene i incestsagen skal have personalemæssige konsekvenser, vil borgmesteren ikke tage stilling til.

- Det må vi afgøre i et lukket rum, siger borgmesteren.
Nu skal der som første skridt i genrejsningen af området hentes eksterne konsulenter til kommunen, som skal gennemgå alle åbne sager i forvaltningen.
- Vi skal helt i bund nu. Der er behov for en helt anden fagkultur på det her område, siger Anny Winther.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Musikkens Hus bekræfter historisk milliontab – direktør udskyder orlov
Luk