Fodbold VM 2018

Danmark ude efter straffegyser

Tre danskere brændte i straffesparkskonkurrencen mod Kroatien

Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix

Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix

FODBOLD:Det danske landshold er færdig ved VM-slutrunden i Rusland efter et nederlag til Kroatien.

Ottendedelsfinalen blev afgjort i en straffesparkskonkurrence, hvor kroaterne viste sig stærkest i en nervepirrende skudduel foran små 41.000 tilskuere i Nisjnij Novgorod.

Målmand Kasper Schmeichel gjorde ellers sit til at redde danskerne, da han nappede to af fem kroatiske skud.

Men desværre for Danmark så indledte Christian Eriksen med at brænde, det samme gjorde Lasse Schöne og senere Nicolai Jørgensen. Alle måtte se den kroatiske keeper Danijel Subasic afvise dem.

Kun Michael Krohn-Dehli og anfører Simon Kjær formåede at score for danskerne.

Derfor kunne Ivan Rakitic med kampens sidste spark tordne bolden forbi Schmeichel i det danske mål og sende det kroatiske hold og trænerbænk i ellevild jubel.

Straffesparkskonkurrencen endte 3-2 til Kroatien, efter at det stod 1-1 ved udgangen af den forlængede spilletid.

Mødet mellem Kroatien, der med imponerende spil havde slået Argentina, Nigeria og Island i gruppespillet, og Danmark blev ellers en jævnbyrdig affære.

Danmark fik en drømmestart efter 57 sekunder, hvor Mathias "Zanka" Jørgensen scorede VM-turneringens hidtil hurtigste mål efter et langt Jonas Knudsen-indkast.

Knudsen, der var valgt i stedet for Jens Stryger Larsen som venstreback, kastede bolden ind i feltet, hvor Thomas Delaney skrabede den hen til "Zanka" ved bageste stolpe.

Den kroatiske keeper fik godt nok blokeret danskerens skud, men bolden trillede i mål til 1-0 ved stolpen.

Drømmestarten blev dog hurtigt afblæst, da der kort efter skete et sjældent koks i Danmarks forsvar.

En kroat kom igennem i den danske venstreside, og inde foran mål ramte Henrik Dalsgaard uheldigt Andreas Christensen i ansigtet, da han ville losse bolden væk.

Den sprang derfor hen til Mario Mandzukic, der lidt for nemt kunne passere Schmeichel til 1-1. Det var første gang i 2018, at Danmark indkasserede en scoring i åbent spil.

Mens Kroatien var bedst i første halvleg, så overtog Danmark styringen efter pausen, og i den forlængede spilletid var Åge Hareides mandskab dominerende på bolden.

Kroaterne tilkæmpede sig alligevel den største mulighed for at afgøre sagerne efter 115 minutters spil, da Michael Krohn-Dehli missede en tæmning.

Luka Modric kunne derfor sende Ante Rebic alene mod mål. Rebic kom forbi Schmeichel, men blev fældet af Mathias "Zanka" Jørgensen og fik straffespark.

Modric blev sat til at eksekvere, og Real Madrid-stjernen missede på Schmeichel, der kastede sig til den rigtige side.

Aftenen endte dog alligevel med kroatisk jubel, og holdet fra Balkan står på lørdag over for de russiske VM-værter i kvartfinalen. Rusland slog tidligere på søndagen Spanien - også efter en straffesparkskonkurrence.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst