Fodbold

Kroatiske Zagreb spolerer dansk drøm om CL-pladser

Da Dinamo Zagreb slog Benfica, får Danmark ikke flere kvalifikationspladser i CL eller EL i 2020.

KØBENHAVN:Dansk fodbold måtte torsdag kigge langt efter flere kvalifikationspladser til både Champions League og Europa League i 2020.

Det stod klart, da kroatiske Dinamo Zagreb hjemme besejrede Benfica 1-0 i klubbernes første møde i ottendedelsfinalen i Europa League.

Dinamo Zagrebs sejr betyder således, at Kroatien passerer Danmark på Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) koefficientliste for de nationale ligaer, og Kroatien snupper den afgørende 15.-plads på listen, der er afgørende.

Dansk fodbold skulle således heppe på Benfica både i torsdagens opgør, men også muligvis i returkampen, hvis kroaterne ikke fik point i det første opgør.

Da kroaterne vandt 1-0 er det hele ligegyldigt i returkampen set med danske fodboldbriller, men havde Benfica vundet torsdagens kamp, ville endnu en portugisiske sejr i returkampen betyde, at Danmark fik flere pladser i 2020.

En scoring til 1-0 i første halvleg af Bruno Petkovic på et straffespark forplumrede dog det hele for dansk fodbold, da der ikke blev scoret yderligere i opgøret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst