Krofatter laver mad til pensionister

V. Hjermitslev Kro bringer mad ud til ældre og enlige

Ældreforhold 4. januar 2003 07:00

V. HJERMITSLEV: Det er god, gammeldags dansk mad på menukortet på V. Hjermitslev Kro, og det er også den slags mad, som pensionister i V. Hjermitslev og omegn får bragt ud fra deres lokale kro. Kroens indehavere, Carsten og Inger Møller, har netop overtaget leverancen af mad til pensionister i et område, der blandt andet dækker Børglum, Løkken, Ingstrup, Saltum og Thise. 80 kilometer bliver det til hver dag, når maden skal afleveres hos de 65 personer, der er tilmeldt ordningen. Gennem flere år har det været slagter Ole Christiansen, Løkken, der har sørget for at tilberede maden og få den kørt ud, men han besluttede umiddelbart før jul at stoppe. Det var én af de lokale stamkunder på V. Hjermitslev Kro, der gjorde Carsten Møller opmærksom på, at der måske var en mulighed for at overtage madleverancen, og krofatter var ikke sen til at gribe chancen. - Jeg fik hurtigt fat i en lommeregner og opdagede, at det kunne give en god omsætning. Det er en fast indtægt, og det har man ellers ikke meget af i denne branche, forklarer Carsten Møller. Han kontaktede Ole Christiansen og fik hans kundelister og menukort, så han kunne få et indblik i, hvad kunderne var vant til at spise. Kunderne får en madplan for en måned ad gangen, og så kan de ellers vælge de dage, hvor de vil have besøg af Carsten Møller eller den chauffør, der hjælper værtsparret på kroen. Madordningen fungerer helt i privat regi, og har således ikke noget med de kommunale madleverancer at gøre. Carsten Møller har allerede konstateret, at karbonader og skineschnitzler er i højere kurs hos kunderne end pastaretter og marineret kyllingebryst. - Jeg er jo gammel sø-kok og laver i forvejen gammeldags, dansk mad på kroen. Kunderne vil også gerne have en gang flæsk en gang imellem, siger Carsten Møller. Han begynder sammen med sin kone at forberede maden tidligt om morgenen, og sidst på formiddagen bringes retterne ud til de ventende pensionister og enlige. Da den nye opgave giver en fast indtægt, som forøger omsætningen på kroen med omkring en tredjedel, giver det Carsten og Inger Møller flere muligheder for at prøve sig frem og finde ud af, hvilke arrangementer borgerne i området gerne vil deltage i på kroen. Carsten Møller afslører, at han vil holde et par kroballer i løbet af foråret, for indehaverne har fået mere luft til at tage nogle chancer på grund af madudbringningen. Carsten Møller erkender, at kroen ikke helt har haft den omsætning, som han forventede, da værtsparret overtog den i foråret. - Men vi har fået en fantastisk flot modtagelse af folk i området, og vi har fået mere og mere at lave. Det tager nok et par år at køre sådan et sted op, siger Carsten Møller, der forventer, at madleverancerne til pensionister også har en vis reklameværdi. Hvis kunderne er tilfredse med maden, kan det jo også være, at de ringer næste gang, de skal holde en rund fødselsdag eller lignende, lyder filosofien.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...