Krokodille trak 12-årig dreng ned på badetur

Politiet i det nordlige Australien søger efter en 12-årig dreng og den krokodille, der har taget ham

En krokodille tog en 12-årig dreng, der badede. Arkivfoto

En krokodille tog en 12-årig dreng, der badede. Arkivfoto

AUSTRALIEN:Politiet leder lørdag efter en 12-årig dreng, som menes at været blevet taget af en krokodille, mens han badede i et vandløb i det nordlige Australien.

Drengen blev angrebet, da han var i vandet med en gruppe mennesker ved Port Bradshaw, 80 kilometer syd for byen Nhulunbuy i Northern Territory, oplyser politiet.

- De første rapporter indeholder oplysninger om, at voksne i gruppen forsøgte at redde drengen ved at spidde dyret, men krokodillen slæbte drengen med ud på dybere vand, siger politiinspektør Michael White i en erklæring.

- Betjente fra politistationen i Nhulunbuy er lige nu på stedet, hvor angrebet har fundet sted. De leder efter både drengen og krokodillen.

Farligt at bade i vandløb

White siger, at den tragiske hændelse sætter fokus på faren ved at bade i vandløb i det nordlige Australien.

Det seneste angreb fandt sted kun to uger efter, at en syv-årig pige blev meldt dræbt af en krokodille i et vandhul ved en udpost omkring 340 kilometer øst for byen Darwin, der er hovedstad i Northern Territory.

Politiet gennemsøgte vandhullet og skød og dræbte en tre meter lang krokodille og en undersøgelse af dyret viste, hvad der menes at være menneskelige rester i dens mave.

Saltvandskrokodiller, som kan blive op til syv meter lange og veje mere end et ton, er almindeligt forekommende i den tropiske nordlige del af Australien.

De har været fredet siden 1970'erne, og deres antal er øget støt siden da, hvilket også er tilfældet med deres møder med mennesker.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.