Fødevarer

Kromad på den gode måde

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En meget vellykket carpaccio - fintskåret og i rigelige mængder. Rigtig godt kød. Foto: Carl Th. Poulsen

Hovedgaden i Dronninglund ligger ganske øde hen sådan en torsdag aften, og umiddelbart synes her ikke at være mange mennesker, men indenfor på Dronninglund Hotel er der godt fyldt i spisesalen. Tilsyneladende har mange af hotellet gæster forkælet sig selv med et hotelophold, der kan fås for rimelige penge her i vintersæsonen, og pludselig giver det god mening, da vi fik at vide i telefonen, at det var en god ide at reservere bord, selv om der jo ikke lige plejer at være overfyldt på restaurationerne til hverdag i februar. Her er nydeligt med douce lyserøde stofduge på bordene og naturalistisk inspireret landskabskunst på væggene. Spisekortet i form af en folieplastet folder er ganske enkelt og overskueligt. Forretter - de klassiske - dagens suppe, rejecocktail og carpaccio. Så er der fisk - rødspætte med og uden rejefyld. Og endelig er der bøfferne. Dansk hakkebøf og de finere udskæringer. Vinkortet er på samme måde overskueligt på to sider. Med husets vin i rød og hvid og så de lidt dyrere flasker. Sådan én falder vi for. En Twin Oaks, zinfadel, 2006 (255 kr.), californisk vin lavet på ældre vinstokke og både kraftig og robust, da vi får den præsenteret i glasset. Barndommens suppe Selve menuvalget er også nemt. Dagens suppe (55 kr.) bliver mit førstevalg, mens min medspiser ikke har hjerte til at sige nej til stedets carpaccio (75 kr.). Hovedretterne går til gengæld i bøf - peberbøf (198 kr.) til fruen og oksefilet bearnaise (198 kr.) til skrivende knivfører. Serveringen er hurtig ved vores side, skønt der er travlt her i spisesalen, hvor der er arrangeret buffetspisning af dagens aftenret til hotellets gæster. Aspargessuppe og flæskesteg til 200 kr. kuverten. Dagens suppe viser sig efter forespørgsel at være netop aspargessuppe, og den har jeg altid haft en svaghed for. Vi nyder vinen i ventetiden, som når op på de 20 minutter, inden forretterne ankommer. Her er lidt brød, hjemmebagt og ganske nydeligt og langt fra de knastørre køberædsler, du ind imellem støder på og får serveret. Også en lille skålfuld oliven, rosmarinmarinerede, grønne og sorte, vækker lykke. Suppen og carpaccio lander på dugen. En hel skålfuld dampende aspargessuppe. Lys cremet, legeret og som ekstrabonus forsynet med en ordentlig håndfuld kødboller. Suppen er som forventet lavet på dåseasparges og vækker minder om min barndoms overnatninger på sømandshjem eller søndagsmiddag på det nu ikke længere eksisterende Hotel Mygind i Aalbæk. Og der er rigeligt af den, og godt mæt bliver man. Min medspiser overfor er vældig tilpas med sine fintskårne, blodrøde skiver okseinderlår, mørt og godt er det med afhøvlede parmesanskiver, panderistede pinjekerner og små strimler rød peber. Meget langt fra det vakuumpakkede tilbudskød som du ofte finder i supermarkedets køledisk. - Rigtig godt kød, du, lyder kommentaren overfor. Efter forretterne bliver der igen en kort ventetid, mens bordene omkring os går i gang med flæskestegen. Men ventetiden er det værd, da bøfferne ankommer. Anrettet med næsten den samme garniture til os begge to - sukkerærter, en halv overskåret oreganodrysset tomat og minimajs til mig, mens fruen fik stegte champignons. Supermørt kød De to sidste grøntsager gjorde ikke meget væsen af sig. Majsene, kønsløse og jordslåede i smagen, men sådan smager de jo næsten altid, og champignonafdelingen var heller ikke de mest friske. Bøfferne var derimod virkeligt velstegte, min som anmodet rød uden at være bloddryppende og et ordentlig stykke kød oppe i 300 grams vægtklassen, med udmærket og hjemmelavet bearnaisesovs til. Tomaten smagte overraskende sødt og godt, når du tager sæsonen i betragtning. Her om vinteren er tomater jo ofte noget af det mest gødningsprægede og intetsmagende, du kan sætte tænderne i. Sukkerærterne var søde og sprøde og frisk knasende – en dejlig overraskelse. Endelig var der lidt sødtsmagende, sauteret rødløg og igen rød peber. Hertil stegte kartofler med skræl – god og enkel mad. Den kraftige vin kom virkelig til sin ret her til de gode bøffer. Vi rundede af med en kop kaffe (28 kr.) til hver og en enkelt cognac (62 kr.) og endte med en samlet regning på 899 kr. Det kan ikke siges at være dyrt, og springer du kaffe og cognac over, ender du med en regning på 781 kr. Dronninglund Hotel stod for god og veltillavet kromad med fine positive overraskelser på en kold februaraften, og derfor kvitterer vi med tre velfortjente gafler. Her kan de godt koge og også gøre sig i det lidt finere gastronomiske skoleridt. Dronninglund Hotel Slotsgade 78, Dronninglund Tlf. : 98-441533, Åbent daglig.