Krondyr græssede tæt på Hanstholm by

65 krondyr græssede på markerne langs Thistedvej tæt ved Hanstholm

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Ole Iversen

HANSTHOLM:Bilisterne til og fra Hanstholm fik tirsdag morgen en oplevelse af de mere usædvanlige, da en flok på vagtsomme 65 krondyr villigt lod sig observere i det flotte formiddags lys. Med højtløftede hoveder og med god tid til at spise af den småt spirende vintersæd, løb de på markerne langs Thistedvej og fik flere bilister til at holde ind for at nyde det usædvanlige syn, der stod på i to timer.

På et tidspunkt troede flere af de observerende at dyrene ville tage retning mod enten Hanstholm Reservatet eller nordpå i retning mod Hamborg. Men krondyrflokken, der med to undtagelser udelukkende bestod af hinder, forsvandt i stedet for pludselig ind i den lille plantagebevoksning ved Gyvelvænget i udkanten af Hanstholm by.

Tidligere klitplantør og nuværende projektleder i Nationalpark Thy, Ib Nord Nielsen, fortæller at det er den sene vinter og den deraf sparsomme grønne vegetation, der får krondyrene til at gå på landsmændenes marker her i foråret.

Efter to timers spisning og løb frem og tilbage i tætpakket flok, forsvandt dyrene over Thistedvej i retning mod Hamborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.