Hjørring

Kronen på værket

Hvis man skal fra Dronningensgade til Kongensgade, så kan man blive fristet til smutte ind gennem en passage mellem to bygninger, som Boligselskabet af 1964 ejer.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tirsdag eftermiddag mødte en større skare frem for at se den gamle ide ført ud i livetFoto: Hans Ravn

Beboerne kunne egentlig godt tænke sig lidt mindre trafik af fodgængere, så allerede i midten af 90'erne var der planer at opføre en port. Det var et projekt, der var udtænkt af FYP - Foreningen af Yngre Pensionister - der kun havde to fuldtidsmedlemmer, nemlig arkitekt og byplanlægger Poul Schouboe samt statsautoriseret revisor Regnar Hesner. De to herrer døde desværre i 1998, og der var planerne endnu ikke blevet udført. Foreningen, hvis formål var "øl, bajere og brændevin samt andre fornøjelser af enhver art" havde dog også tilknyttet aspiranter og miniputter - til sidstnævnte kategori hørte Arne Harboe, og han har nu sørget for, at de gamle planer kunne blive til noget. Udført af Erik Heide Tirsdag eftermiddag havde han indkaldt en række borgere i Hjørring med interesse i sagen, og de fik præsenteret den nye blå port med kunst på. Dermed er porten blevet en fin hilsen fra fortiden, der kommer til at gøre nytte i fremtiden. Da passagen går mellem Dronningensgade og Kongensgade er porten naturligvis udsmykket med en konge- og en dronningekrone, udført i bronze og designet af billedhuggeren Erik Heide. Det er Smeden/MA Smede- og Maskinværkstedet, der har lavet porten, der er finansieret af forskellige sponsorbidrag.