Lokalpolitik

Kronprins kåret med klapsalver

Rådmand Thomas Kastrup-Larsen valgt uden modkandidat som socialdemokratisk bud på ny borgmester

72 socialdemokrater var med med til at vælge manden, der skal afløse Henning G. Jensen som socialdemokratisk spidskandidat. Foto: Henrik Bo.

72 socialdemokrater var med med til at vælge manden, der skal afløse Henning G. Jensen som socialdemokratisk spidskandidat. Foto: Henrik Bo.

Der var tilsyneladende glæde over hele linjen, og klapsalverne bragede, da Socialdemokraterne i Aalborg tirsdag aften ikke alene valgte, men også kårede spidskandidaten til byrådsvalget 19. november 2013. Uden modkandidater valgtes Thomas Kastrup-Larsen, rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling. Overraskelsen var behersket, for borgmester Henning G. Jensen havde for længst meddelt, at den 38-årige rådmand var hans mand. Der havde dog lydt nogen mumlen i krogene over en valgprocedure, der var tilrettelagt så snert, at de 14 partiorganisationer reelt ikke havde en chance for at udpege andre kandidater. Alle 14 vælgerforeninger afvikler først deres generalforsamlinger i marts i det nye år. Bent Øberg, journalist og debattør, benyttede det ekstraordinære repræsentantskabsmøde til som partimedlem at sætte ord på: - Jeg er enig i forargelsen over, at det skulle gå så hurtigt. Det kunne have været gjort på en anden måde, medmindre borgmesteren havde en særlig dagsorden. - Jeg deltager som almindeligt medlem af partiet, og det kunne andre også have gjort, hvis de ellers havde vidst, at mødet blev holdt, sagde han efterfølgende. Det tog mindre end en time at vælge den nye spidskandidat, og så var der endda også tid til at indlede mødet med "Når jeg ser et rødt flag". Det var en glad Thomas Kastrup-Larsen, der kunne forlade byrådssalen for at møde pressen efter den lukkede sammenkomst. Der blev trykket i hånd og klappet på skulder. 72 deltog i det ekstraordinære repræsentantskabsmøde. Den socialdemokratiske kronprins gav gerne uddrag af den valgtale, han havde holdt, og som der blev klappet vedholdende for. Aalborgs kommende borgmester, hvis alt går som forventet i den traditionelt socialdemokratisk ledede kommune, vil gøre alt for at fortsætte byens udvikling, skabe arbejdspladser og gøre Aalborg til en social kommune, der er sig sit sociale ansvar bevidst. Og så skal Aalborg være et godt sted for børnene at vokse op. Borgmesterstolen bliver ledig, når Henning G. Jensen går af med udgangen af 2013.