Krudtet giver drama

Frivillige i BAS sælger fyrværkeri i foreningens tjeneste

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Bøllemiks, turbo-raketter, powerboks-batterier og guldbomber. Der er krudttilbud for enhver smag i BASaren i Nørregade i disse dage.

Her knokler frivillige ildsjæle for at rådgive og hjælpe kunderne med at gøre et godt fyrværkerikøb. Og sådan har det været hvert år mellem jul og nytår i nu 12 år. På den måde sikrer de frivillige nemlig penge i foreningskassen, så medlemmerne af Brønderslev Amatør Scene kan lave det, de allerhelst vil - nemlig at spille teater.

Kunderne strømmer også i år til teatersalen i Nørregade. Dels for at støtte en god sag, dels for at sikre en festlig modtagelse af 2013. Og mens de venter på, at deres varer bliver hentet ind fra containeren i gården, bliver de budt på kaffe og popcorn.

Fyrværkerisalget har åbent til klokken 20 søndag aften, og mandag sættes slutspurten ind med åbent frem til 16.30.

- At spille teater giver jo ikke flest penge, lyder det diplomatisk fra Jimmy Jensen, som en forklaring på, at BAS i sin tid kastede sig over salg af fyrværkeri.

- Og det ser ud til at blive et fint år for os. Flere og flere finder ud af, at ingen får løn for at sælge fyrværkeri her - alt overskud går til foreningen.

Efter fyrværkerikatastrofen i Seest, blev salget noget af en udfordring.

- Før Seest-ulykken havde vi tilladelse til at have ti tons fyrværkeri i gården, smiler Jimmy Jensen.

De skærpede sikkerhedskrav kræver en masse ekstra frivillige hjælpere - samt sikkerhedskurser til nogle af de involverede, der skal transportere fyrværkeri mellem containeren uden for byen og BASaren.

Samtidig er fortjenesten på krudtet faldet.

- Efter Seest er der mange flere omkostninger forbundet med salget, og det er blevet dyrere at få godkendt fyrværkeriet. Derfor er der heller ikke så mange, der sælger fyrværkeri mere. Skulle vi lønne medarbejdere, kunne det slet ikke hænge sammen.

De frivillige BASser tager revanche første lørdag i det nye år. Så holder de nemlig en fælles nytårsfest - med festfyrværkeri, selvfølgelig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.