Krympet besparelse

Omlægningen af det uvisiterede aktivitetsområde går ikke helt efter planen. Det var 400.000 kr. dyrere at sige personalet op end først beregnet.

Jane Bünemann
Formand Lilli Damsgaard står sammen med kollegerne i sæh-udvalget og mangler 400.000 kr. Arkivfoto: Hans Ravn
Hjørring 10. februar 2013 15:36

HJØRRING: Hjørring Kommunes sundhed-, ældre- og handicapudvalg håbede, at man allerede i 2013 kunne spare to mio. kr. på at omlægge det uvisiterede aktivitetsområde til et område med aktiviteter under ledelse af frivillige. Nu viser det sig, at der kommer til at mangle 400.000 kr.

Allerede i efteråret blev 23 ansatte på området sagt op, men tiden har vist, at overdragelsen til frivillige sker to måneder senere end først antaget. Dertil kommer, at udgiften til fratrædelsesgodtgørelser og feriepenge har været større end først beregnet, så derfor kommer de 400.000 kr. til at mangle. Nu håber sæh-udvalgets medlemmer, at man kan overføre pengene fra uforbrugte midler i 2012 eller skal pengene findes et andet sted på 2013-budgettet.

Forsamlingsbygningen i Hjørring er desuden aktuelt ramt af, at flere medarbejdere allerede har fået andet arbejde eller af anden grund er stoppet for beregnet. Det betyder konkret, at madproduktionen er stoppet i Caféen.

- Vi har lovet, at man fortsat kan købe mad i Caféen, så nu leveres der mad fra Centralkøkkenet, der også supplerer med personale. Man kan fortsat købe såvel morgenmad som frokost. Om aftenen kan man bestille kold mad, forklarer Lilli Damsgaard (S), som er formand for sæh-udvalget.

Kommunen vil spare 4,5 mio. kr. på omlægningen af det uvisiterede aktivitetsområde fra næste år og hvert år fremover.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...