KU-formand: Partitop er ude på en demokratisk glidebane

Konservativ Ungdoms formand forventer, at folketingsgruppen lytter til baglandet og kommer væk fra "glidebane"

På trods af et solidt flertal på det konservative landsråd har partiets folketingsgruppe ikke tænkt sig at følge et forslag om at trække sig fra den såkaldte hadprædikantaftale, der blandt andet skal sætte grænser for, hvad religiøse forkyndere må sige.

Og det er Andreas Weidinger, der er formand for Konservativ Ungdom, som stillede forslaget, ikke tilfreds med.

- Baglandet har sagt, at vi er imod aftalen, og derfor forventer vi også, at folketingsgruppen stemmer imod. Det nytter ikke bare at flytte et par kommaer, for det er selve aftalen og principperne bag den, som ikke er demokratisk fornuftige.

- Man kan ikke gøre forskel på, hvad religiøse forkyndere må sige fra en prædikestol og på, hvad eksempelvis folketingspolitikere må sige fra en talerstol.

- Og princippet om at kriminalisere ytringer, der går imod lovgivningen, er et ret farligt skridt at tage, siger Weidinger.

Aftalen bliver formentlig gennemført, selv om Konservative skulle stemme imod et lovforslag, da de øvrige forligspartier - Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet - i sig selv har flertal i Folketinget.

Men derfor er det ifølge Andreas Weidinger alligevel vigtigt, at Konservative stritter imod, selv om det vil gøre ondt at hoppe fra en aftale.

- Det er vigtigt for hele det borgerlige Danmark, at vi er et bagland, der viser modstand mod den glidebane, som Venstre og Socialdemokratiet har bevæget sig ind på i forhold til grundlæggende rettigheder.

- Og forhåbentlig kan det brede sig til de andre partier, så de kigger sig selv i spejlet og overvejer, om det er den vej, vi skal gå.

Den omstridte aftale blev indgået i foråret og går blandt andet ud på at forhindre visse religiøse prædikanter i at rejse ind i Danmark.

Den skal også gøre det kriminelt at opfordre til strafbare handlinger som flerkoneri i forbindelse med religiøs oplæring.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.