KU på plads i Aalborg

Aalborg Universitet er ikke længere ene i byen - biblioteksskolen bliver del af Københavns Universitet

Det Informationsvidenskabelige Akademi midt i Aalborg Universitets campus bliver del af Københavns Universitet. Foto: Grete Dahl

Det Informationsvidenskabelige Akademi midt i Aalborg Universitets campus bliver del af Københavns Universitet. Foto: Grete Dahl

NORDJYLLAND:Fra nytår får Københavns Universitet en afdeling i Aalborg. Det sker, når Det Informationsvidenskabelige Akademi (den tidligere biblioteksskole) bliver en del af landets ældste og største universitet.

Efter forhandlinger gennem det seneste år er fusionen på plads, så fra 1. januar bliver IVA til et institut under Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet.

Akademiets hovedafdeling ligger så godt som nabo til universitetet på Amager, og i forvejen var det planlagt, at de to institutioner skulle være naboer i løbet af få år.

Med fusionen får de studerende fra IVA i både København og Aalborg en lang række ekstra muligheder, siger dekan Ulf Hedetoft fra Københavns Universitet. Og der er ingen grund til at frygte for Aalborg-afdelingens fremtid: Det har været et ufravigeligt krav fra IVA under forhandlingerne, at afdelingen fortsætter.

Aalborg Universitet har gennem en årrække haft en afdeling i København. Den flyttede i løbet af sommeren til Sydhavnen - og målt i antal hoveder er den 10 gange så stor som KU’s nye afdeling i Aalborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.