Løgstør

Kuk i klokkeværket: Kirkeklokke gik amok i vinternatten - og vækkede Limfjordsby

Løgstør Kirke måtte slukke for strømmen til automatisk kirkeklokke.

Kirkeklokkerne i Løgstør Kirke har ringet hele natten. Kirketjener Nina Jensen ved kirkeklokken, der vækkede hele byen. En teknisk fejl i den automatiske styring driller.

Kirkeklokkerne i Løgstør Kirke har ringet hele natten. Kirketjener Nina Jensen ved kirkeklokken, der vækkede hele byen. En teknisk fejl i den automatiske styring driller.

LØGSTØR:- Vi ved ikke helt, hvad der gik galt - men nu har vi slukket for strømmen og kirkeklokkerne må tage en pause.

Sådan lyder det fra kordegn Jens Chr. Møller fra Løgstør Kirke, efter kirkens klokke natten til tirsdag gik fuldstændig amok i vinterkulden og holdt borgerne i Limfjordsbyen vågen.

I hvert fald de løgstørianere, der ikke har et specielt godt sovehjerte.

Fra kl. 23.30 mandag aften til tirsdagen morgen kl. 8.10 bimlede og bamlede kirkeklokken konstant.

- Den uhæmmede ringning skyldes omlægning af el-anlægget i forbindelse med byggeriet af det nye sognehus ved siden af Løgstør Kirke, men hvad der helt nøjagtig er gået galt, ja, det ved vi faktisk ikke, så derfor har vi valgt at slukke kirkeklokkerne effektivt, indtil strømforsyningen igen er stabil, siger Jens Chr. Møller.

Først da en medarbejder mødte ind tirsdag morgen blev der slukket for strømmen.

Kimet ned

I løbet af natten er der godt nok et ukendt nummer, der har haft ringet til menighedsrådsformand Erling Vingborgs telefon, og sognepræst Lars Lyngbjerg, der er bosat i Viborg, er også forsøgt kimet ned af løgstørianere, der ikke kunne sove.

Kirkens anden sognepræst, Pernille Vigsø Bagge, bor godt nok i Løgstør, men hun var taget en tur til Malaga i Spanien, hvor man - trods alt - ikke kunne høre kirkeklokken gå amok.

"Åhhh man kan da heller aldrig ta´ nogen steder uden at det hele bimler og bamler. Men nu sidder jeg i lufthavnen i Malaga og kommer hjem til Tænkepausen i aften kl. 19.30. Aftenens tema er "Vrede" og der er måske et par borgere nær kirken der kender den følelse efter nattens klokkeri", skriver Pernille Vigsø Bagge på sin facebook-profil.

Jens Christian Møller håber på, at det automatiske "klokkeværk" virker igen i løbet af et par dage.

- Ellers må vi lave manuel ringning ved højtiderne, indtil fejlen er fundet, siger han

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.