EMNER

Kultur i højskolen, tak

Højskolebygningerne i Støvring skal danne ramme om et kulturelt kraftcenter i byen. Sådan lyder konklusionen fra borgerforeningens formand, Per Brændgaard-Nielsen, efter visionsmødet tirsdag aften i Stubhuset.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den gamle hovedbygning bør bevares, men den må ikke blive pakket ind af nyt byggeri, lød det fra flere deltagere ved mødet tirsdag aften. Arkivfoto.

- Det er mit indtryk at mange gerne vil have et center med plads til både foreningslivet, et frivillighus, Stubhusaktiviteter og noget for de unge. Måske også et samarbejde med kirken på den anden side af hovedvej-en, siger han. Som arrangør af mødet glæder han sig over, at der kom mange idéer og gode intentioner på bordet, selv om fremmødet af menige borgere ikke var voldsomt stort. - Men vi er nået dertil, hvor der skal ske noget. Der skal nogle folk med beslutningskraft på banen, siger Per Brændgaard-Nielsen. Unik mulighed En anden af fortalerne for at give plads i bygningerne til områdets borgere er formanden for Støvring Boligforening, Thorkild Bækkelund, der også er aktiv i foreningen Jazz i Støvring. - Det her er sidste chance for at skabe et godt sted, der kan være til gavn for både unge og ældre, kreative og mange andre, siger han. Formanden er ikke i tvivl om, at Støvring er stor nok til at danne grundlag for et kulturelt kraftcenter. - Når lokalerne er der, så gror det. Allerede nu er det jo sådan, at der slet ikke er plads til det hele i Stubhuset, siger han. Thorkild Bækkelund er sikker på, at opgaven med at omdanne den tidligere højeskole, vil være en overkommelig økonomisk opgave for kommunen. - Der vil nemt kunne skaffes frivillig hjælp til at lave lokaler om, male og den slags, og i dagligdagen kunne Stubhuset måske inddrages, siger han. - Det vil være et godt aktiv, og en væsentlig del af den pakke, vi kan tilbyde både nuværende og kommende indbyggere i området, siger Thorkild Bækkelund. Stubhuset er gerne med Formanden for Stubhuset, Mogens Dam Andersen, ser gerne, at Stubhuset bliver inddraget i et kulturelt projekt i forbindelse med højskoleområdet. - Vi har allerede haft tanker i den retning i forbindelse med, at en lokal borger har tilbudt en pæn pose penge til at lave øvelokaler til musik et sted. Det vil for eksempel den tidligere forstanderbolig være idéel til, siger han. Det værste scenarie for Mogens Dam Andersen og Stubhuset vil være, hvis kommunen vælger at bevare den gamle bygning og sælge resten af grunden fra til boligeformål. - Allerede i dag får vi henvendelser fra naboer, der klager over støj. Hvis der kommer nye naboer så tæt på, bliver det da først rigtig slemt, siger formanden. Mogens Dam Andersen ser Stubhuset som en oplagt samarbejdspartner for kommunen i forbindelse med højskolen. - Vi vil sikkert have flere muligheder for at søge fonde og lignende, end kommunen selv vil have, siger han. Og vigtigst for Mogens Dam Andersen. - Der skal saftsusemig ikke bygges rådhus på en en byens allerbedste grunde, siger Stubhusets formand.