Ellevilde Ella med gang i gaden

Ny animationsfilm for de mindste tager fat i begreber som venskab og uvenskab. Om at føle sig udenfor og være ensom

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ella og hendes bedsteven Mikkel skaber den helt store tryllemagi til en cirkusforestilling, som alle kvarterets beboere engagerer sig i, unge som gamle.

FILM: ”Ellevilde Ella”

Har man lyst til at tage de mindste ved hånden og gå en tur i biografen, er ”Ellevilde Ella” et super godt bud på en rask og munter film, der beskæftiger sig med relevante temaer som venskab og uvenskab, om at føle sig udenfor og være ensom.

En film med et enkelt plot, der er let at forstå og samtidig er krydret tilstrækkeligt med humor, sjov og ballade.

Fortællingens hovedperson er den friske, optimistiske og energiske pige Ella, der bor i et kvarter, hvor man kerer sig om hinanden og holder sammen.

Filmen åbner med, at Ella og hendes bedsteven Mikkel er i sving med at skabe en cirkusforestilling - naturligvis på hvirvelvinden Ellas foranledning. Og alle kvarterets beboere engagerer sig i forestillingen, unge som gamle.

Da superseje Johnny ankommer til boligkvarteret, forandres alt.

Da superseje Johnny ankommer til boligkvarteret, forandres alt.

Men midt i forberedelserne til ”Ella Bella og Mikkelino”s magiske trylleshow ankommer en ny beboer til kvarteret, nemlig superseje Johnny. Han vender op og ned på de to perlevenners forhold, fordi Mikkel bliver tiltrukket af den nye dreng og alle hans flotte ting. Særligt hans cykel.

Inden længe er det Johnny og Mikkel, der leger sjove lege sammen, og Ella føler sig udenfor. Da hun presser Mikkel til at vælge, hvem der er hans bedste ven, går det helt galt, fordi han bliver så ked af det, at han løber hjemmefra.

Nu er Ella og den nye dreng nødt til at samarbejde for at redde venskabet med Mikkel.

Der er masser af fællesskab og hjælpsomhed i filmen ”Ellevilde Ella”.

Der er masser af fællesskab og hjælpsomhed i filmen ”Ellevilde Ella”.

Jeg tør godt at røbe, at det hele naturligvis ender godt, men inden publikum når så langt, bliver de præsenteret for en lille fin historie med pænt bid i for de yngste biografgængere.

Gode venskaber er omdrejningspunktet, men der bliver blandt andet også taget fat i begreber som jalousi og skænderi samt hjælpsomhed og fællesskab.

Desuden beskæftiger filmen sig med forskellige reaktionsmønstre. Eksempelvis at hvis man er ulykkelig og ensom indeni, kan man udadtil godt spille med musklerne og virke som om, at man har styr på alt.

Alt ender heldigvis godt i filmen, der henvender sig til de mindste.

Alt ender heldigvis godt i filmen, der henvender sig til de mindste.

Det er måske ikke en vanvittig storslået eller original fortælling. Men ”Ellevilde Ella” er en fornøjelig oplevelse, hvor der er fart over feltet, og som rummer en farverig, glad og fantasifuld animation med en gennemgående klar streg.

Og så medvirker der nogle aldeles skønne og pudsige dyretyper, der er ganske uimodståelige. Blandt andre en hønseflok med vidunderlige karaktertræk.

Samlet set en varm, morsom og hyggelig familiefilm, som du roligt kan tage selv de yngste i børneflokken med til. Intet er uhyggeligt eller skræmmende.

”Ellevilde Ella”

Originaltitel: ”Elleville Elfrid”

Norge 2020

Instruktion: Atle Solberg Blakseth og Frank Mosvold

En time, 15 minutter. Tilladt for alle.

Danmarkspremiere torsdag 30. januar.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.