Film

Ny film: Coster-Waldau i praktik på Michelin-restaurant

Skuespilleren er i lære forud for sin hovedrolle i filmen "Smagen af sult"

Nikolaj Coster-Waldau spiller stjernekokken Carsten i filmen "Smagen af sult', som  optages lige nu. Skuespilleren har derfor tilbragt en dag i køkkenet på restaurant Geranium i København - Danmarks eneste tre-stjernede restuarant i Michelin-universet. Foto: Tine Harder

Nikolaj Coster-Waldau spiller stjernekokken Carsten i filmen "Smagen af sult', som optages lige nu. Skuespilleren har derfor tilbragt en dag i køkkenet på restaurant Geranium i København - Danmarks eneste tre-stjernede restuarant i Michelin-universet. Foto: Tine Harder

Optagelserne til Christoffer Boes næste spillefilm, kærlighedsdramaet "Smage af sult" er i fuld gang. Her spiller Nikolaj Coster-Waldau stjernekokken Carsten, og i forbindelse med sin research til rollen, har han været i praktik på Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant: Geranium. Under kyndig vejledning af køkkenchef Rasmus Kofoed tilbragte Nikolaj Coster-Waldau en dag i restauranten, hvor han fik gode tips til, hvordan en professionel kok skærer, snitter og opfører sig i et køkken.

Læs anmeldelsen af Coster-Waldaus seneste spillefilm "Selvmordsturisten" her

- At få lov til at følge Rasmus Kofoed en dag i hans restaurant var en stor oplevelse og meget værdifuld hjælp i forberedelsen til vores film, hvor jeg spiller en ambitiøs kok, der forsøger at balancere sine enorme professionelle ambitioner med ligeså store ambitioner i privaten. Rasmus er toppen, og hans generøsitet og udholdenhed, når jeg stillede dumme spørgsmål er en pris værdig i sig selv. Og så var der jo maden. Den var genial, siger Nikolaj Coster-Waldau.

Rasmus Kofoed og Nikolaj Coster-Waldau i køkkenet på Geranium. Foto: Tine Harder

Rasmus Kofoed og Nikolaj Coster-Waldau i køkkenet på Geranium. Foto: Tine Harder

Køkkenchef og medejer af Geranium, Rasmus Kofoed, supplerer:

- Det var en stor fornøjelse at have Nikolaj Coster-Waldau på besøg i vores køkken. Han er passioneret, lærenem og nysgerrig. Han er en fantastisk skuespiller, og jeg er sikker på, at han kan leve sig naturligt ind i rollen. Jeg glæder mig meget til at se ham folde sig ud som kok.

Så anrettes der på Geranium. Foto: Tine Harder

Så anrettes der på Geranium. Foto: Tine Harder

Filmen foregår i og omkring restuarant Malus i København. Det er den nye funklende stjerne på Danmarks gastronomiske himmel. Her regerer parret Maggi og Carsten. Hun er antropolog, med speciale i måltider, og har skabt restaurantens ekstraordinære rammer. Han er stjernekokken, der tryller i køkkenet. Sammen er de den nye uovervindelige frontduo på den danske gourmetscene. De elsker hinanden, har to skønne børn og ejer ét af byens mest hypede madtempler. De vil ha’ det hele. Og de har det hele. Næsten. For de mangler den forjættede Michelin-stjerne. Deres store fælles drøm som de har satset alt på at vinde. Men i deres umættelige passion og jagt efter den ultimative anerkendelse, har de glemt at livets måltider nydes bedst i fælleskab.

Den sidste tilsmagning inden serveringen. Nikolaj Coster Waldau og Rasmus Kofoed på Geranium. Foto: Tine Harder

Den sidste tilsmagning inden serveringen. Nikolaj Coster Waldau og Rasmus Kofoed på Geranium. Foto: Tine Harder

Som den lidenskabelige, ambitiøse stjernekok Carsten skal Nikolaj Coster-Waldau for første gang arbejde sammen med Christoffer Boe. 25 år efter spillefilmsdebuten og gennembruddet i Ole Bornedals "Nattevagte"n (1994) er Nikolaj Coster-Waldau blevet international verdensstjerne takket være rollen som Jaime Lannister i alle otte sæsoner af HBOs globale tv-fænomen" Game of Thrones" (2011-19).

Katrine Greis-Rosenthal spiller Maggi.. Filmen er skrevet af Tobias Lindholm og Christoffer Boe og får forventet biografpremiere 21. januar 2021.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst