Børnepasning

Kulturaften i vuggestuen

BRØNDERSLEV:Allerede i entréen blev lugtesansen pirret. En liflig duft af mad sendte signaler til maven om, at der var kræs i vente. Og synet af det store ta-selv-bord på den anden side af døren gjorde ikke forventningerne ringere. Vuggestuen Himmelblå i Brønderslev havde bedt en flok forældre om at lave mad - vel at mærke mad fra deres hjemlande. På bordet var der således dækket op med kinesisk kartoffelsalat, afgansk kusht kaejmæ, thailandsk salat med glasnudler og kurdiske dulma. Og 85 børn og voksne tog for sig af retterne - og nød dem. - Det er hyggeligt og et godt initiativ, sagde Lotte Jakobsen med sønnerne Jeppe, 3 år, og Emil, 1 år, der begge passes i vuggestuen. - På Jeppes stue er der tre fremmede børn, og det er rart at møde forældrene og smage noget af deres mad - at møde deres kultur på den her måde. Det er flot de stiller op til det, tilføjede hun. Og velsmagende var alle retterne. Maryam Hassani, med sønnen Sarbast, var én af de mødre, der havde stået i køkkenet - og hun forsikrede, at det ikke havde taget lang tid at , at lave den store portion dulma. Afganske Asma Esmaelzadh med sønnen Daniel, 2 år, havde tilberedt en ret med ris og lammekød, og den var hurtig "udsolgt". Asma Esmaelzadh har iøvrigt også ved flere lejligheder smagt dansk mad - blandt andet sovs og kartofler - og det smagte hende vel. I vuggestuen er afgansk, kurdisk, sydafrikansk og kinesisk kultur repræsenteret. - Vi blev enige om, at det kunne være sjovt at lave en kulturaften, hvor vi fik forældre med fremmed kultur til at lave maden, fortæller Britta Jensen. Og den ide var forældrene med på. - Vi snakkede om, hvordan vi kan komme tættere på hinanden og lære hinanden bedre at kende. Over maden kommer man i snak, supplerer palæstinensiske Rose Eid, der er pædagog og vikar i vuggestuen lige nu. - Når forældrene er åbne overfor hinanden, er børnene det også, tilføjer hun og konstanterer, at en kulturaften kan være med til at rykke ved uvidenhed og fordomme. Personalet havde overvejet, om der også skulle dansk mad på bordet. - Men det bliver børnene jo bombaderet med til daglig, fortæller Britta Jensen og tilføjer, at en far, der har rødder i Vejby ganske vist havde tilbudt sin assistance!