Sindal

Kulturcenter i Sindal på tegnebrættet

Bredt sammensat arbejdsgruppe undersøger indhold og finansiering

Aktivitetshuset Solgården står tomt på grund af skimmelsvamp, men huset er endnu ikke revet ned. En arbejdsgruppe ser på muligheder for et samlingssted for byen. Arkivfoto: Bente Poder

Aktivitetshuset Solgården står tomt på grund af skimmelsvamp, men huset er endnu ikke revet ned. En arbejdsgruppe ser på muligheder for et samlingssted for byen. Arkivfoto: Bente Poder

SINDAL:Et borger- og kulturcenter er på tegnebrættet i Sindal, men endnu planerne ikke så langt fremme, at de kan præsenteres på et borgermøde indenfor den nærmeste fremtid.

- Vi arbejder ihærdigt med hvad et sådant sted skal indeholde. En hal er inde i billedet, vi snakker vandrerhjem og en samlingssal. Der er forskellige andre ting inde i billedet. Vi vil gerne sætte overliggeren højt for, hvilke multifunktioner et kulturcenter kan have, siger Jens Ole Jørgensen, som repræsenterer SIF Erhverv i en arbejdsgruppe.
Den har siden et velbesøgt borgermøde 3. maj i Sindal Hallen arbejdet videre med ideerne fra mødet.
Mødet var indkaldt af Hjørring Kommune ovenpå lukningen af aktivitetshuset Solgården, som mest blev benyttet af ældre borgere. Da var Sindal IF og flere andre foreninger allerede begyndt at kigge på manglende kulturudbud i byen.
Derfor er bl.a. den lokale borgerforening, Sindal Udviklingscenter og Sindal Hallerne med i arbejdsgruppen af ildsjæle med Jens Ole Jørgensen som talsmand.
- Formanden for Sindal Hallerne Jørgen Toft Jensen, som også er arkitekt, laver de første skitser til kulturcentret uden at få noget for det. Og vi laver ansøgninger til fonde og andre. Vi enige om, at vi ikke skal ud at låne penge. Et sådant sted kan ikke køre rundt, hvis vi skylder en masse på det.
På borgermødet i maj blev der lovet et nyt borgermøde til i efteråret 2012.
- Det er snart jul, så det kan vi nok ikke nå. Det bliver nok først til foråret, hvor vi kommer med en redegørelse. forklarer Jens Ole Jørgensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.