Kulturekspressen sat på skinner

Omkring 200 kunstnere og kunstinteresserede var lørdag med til fernisering af årets Kulturekspressen

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kulturekspressen slogan er "Noget for øjet, øret og humøret". Ved ferniseringen var der også noget for ganen. Foto: Ole Iversen

Siden Kulturekspressen i Sydthys spæde start i 1995, har ferniseringen fundet sted på Sydthy Erhvervs- og Uddannelsescenter i Hurup, der gennem alle år har fungeret som fast base. Således også lørdag eftermiddag, hvor mange af årets 91 kunstnere samt en række kulturinteresserede kiggede forbi Uddannelsescentret, hvor der blev budt på et overflødighedshorn af kulturelle indslag, inden der blev budt på lagkage, kaffe og årets Sydthy-vin. Vinens etiket prydes i år af et guldsmykke af guldsmedeparret Ebbe og Dorthe Hjort fra Gettrup. Sidstnævnte bærer tillige ærestitlen som årets Sydthykunstnere. Centerleder Leo Bjørnskov bød velkommen. - Ja, kulturekspressen kører videre. De 91 udstillere kommer i år fra hele Jylland. Og faktisk har to af kunstnerne, Andreas Rosmond og Elisabeth Sørensen været med i alle år siden 1995, sagde Leo Bjørnskov inden han overlod mikrofonen til formanden for Thisted Kommunes arbejdsmarkeds- og kulturudvalg, Arnold Larsen (S). Arnold Larsen brugte begyndelsen af sin åbningstale til at reflektere over sin barndom i Gettrup. - Den gang var fernisering noget, man brugte op til jul, hvor gulvene skulle være blanke, sagde han til stor morskab blandt de tilstedeværende. Men så blev han mere kontant. - I kulturudvalget kan vi ikke være med alle steder. Men vi vil gerne understøtte, at de mange frivillige i lokalsamfundene har lyst til at fortsætte. Jeg mener faktisk, at store kulturhuse også kan være med til at dræne lokale kulturinitiativer, sagde han med skjult hentydning til netop SEUC's initiativ bag et kulturhus i Hurup. Efter den officielle åbning, fik gæsterne lejlighed til at få nogle smagsprøver af det lokale musikalske liv. Den unge pianist Simon Oddershede Christensen, der er tilknyttet Musiksolen i Hurup, spillede værker af Beethoven og Debussy, inden sangerne fra årets Kabaret "Flyv min hest" gav nogle smagsprøver på showet, der spilles forskellige steder i Thy resten af ugen. Ane Tidemann satte sig til sidst til flyglet og gav et par smagsprøver af sin formåen indenfor populærmusikken. Blandt andet med en gennemført udgave af Leonard Cohens klassiker "Halleluja". Kulturekspressen fortsætter gennem hele efterårsferien og slutter næste søndag.