Brønderslev

Kulturkaravanen lander

Masser af kulturelle aktiviteter i denne uge

Den smukke natur skal fotograferes. Privatfoto

Den smukke natur skal fotograferes. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Så er det nu, det sker. Kulturkaravanen kommer til Brønderslev i denne uge med en masse arrangementer.

Kulturkaravanen er en del af den regionale kulturaftale KulturKANten, og vil i denne uge tilbyde kultur helt tæt på borgernes liv og hverdag. I denne første omgang er Kulturkaravanen et samarbejde med de nordjyske biblioteker, det Jyske Musikkonservatorium og fotoforeningen PixlArt.

- Vi starter Kulturkaravanen torsdag med arrangementet "Naturen under Lup", hvor fritids- og kulturudvalgsformand Margit Chemnitz (V) åbner arrangementet, inden vi slipper foto- og naturinteresserede løs i det smukke naturområde omkring Forsyningen, fortæller fritids- og kulturchef Lotte Worup fra Brønderslev Kommune.

Her vil de få en kyndig introduktion til faunaen og dyrelivet af naturvejleder Hans Peter Johansen, og samtidig blive instrueret i foto- og billedtekniker af PixlArt, som er med. Bagefter får deltagerne hjælp med at bearbejde deres billeder i PixlArts rullende værksted.

Samme tid starter Kulturkaravanen på Brønderslev Rådhus, hvor dørene slås op til brevskrivning i byrådssalen. Her kan de deltagende fordybe sig, og få sat ord på nogle af de tanker og følelser, som der måske ikke altid er tid til i en travl hverdag.

Fritids- og kulturudvalgsformand Margit Chemnitz glæder sig over, at kulturen nu får mere fokus i Brønderslev Kommune:

- Jeg synes det er dejligt, at vi har mulighed for at tilbyde vores borgere nogle lidt anderledes og skæve kulturtilbud, og at vi kan bringe dem med ud til borgerne, i stedet for, at de selv skal opsøge og finde kulturtilbuddene. Jeg håber, at så mange som muligt vil bakke op om Kulturkaravanen.

Kulturkaravanen er et treårigt projekt, som også i 2019 og 2020 gæster Brønderslev Kommune, med fokus på kultur, og hver gang med nye aktører.

Også fritids- og kulturchef Lotte Worup glæder sig over besøget: - Det betyder noget, når kulturen kommer helt ud, og vi inviterer folk til at være med. Vi vil rigtig gerne samarbejde med vores borgere, og være med til at skabe den bedste hverdag i Brønderslev Kommune. Kulturkaravanen indeholder en masse forskellige tilbud, så der er noget for alle. Hvis du ikke er til billeder og natur, så kan du komme til brevskrivning i byrådssalen eller hos NORDJYSKE medier, eller måske musikbanko om lørdagen hos BI."

Kulturkaravanens samlede program kan hentes på kommunens hjemmeside og ses på facebook. Der vil også være oprettet begivenheder for de forskellige arrangementer, og billetter kan hentes på biblioteket i Brønderslev. Alle arrangementer er som udgangspunkt gratis at deltage i, på nær jazzkoncert fredag aften.

De Nordjyske Biblioteker er en del af karavanen, og derfor skal der spilles bingo med lyrik.

Bibliotekar Kirstine Grøngaard fortæller: - Lyrikbingo er en sjov måde at blive udfordret i poesi, hvor du skal tænke over ordene på en hel ny måde. Det er både for dem, der ikke er vant til at læse digte, og vil prøve en sjov måde at gå på opdagelse i poesi, men det er også for dem, der elsker poesi, og gerne vil opdage ord på helt ny måde. Mest af alt er det bare en rigtig sjov oplevelse, hvor du leger med ord, og så har du endda mulighed for at vinde sjove præmier.

Som en del af arrangementet er der mulighed for at vinde præmier fra flere nordjyske kulturinstitutioner, bl.a. entréer, souvenirs og andre lækkerier. Arrangementet vil finde sted i alle de nordjyske kommuner, og på den måde vil gaverne blive fordelt i hele landsdelen. Vinder man, får man muligheden for at prøve en kulturaktivitet, man måske ikke lige havde tænkt på kunne være interessant.

I løbet af arrangementet vil kendte og mindre kendte digte blive læst op, og de almindelige kendte tal på en bingoplade er byttet ud med ord. Her gælder det om at få genkendt ordene og få dem krydset af for at få pladen fuld og få fingre i gevinsterne. Når alle digte er læst op, og præmierne fordelt, vil det blive tid til at kunne læne sig tilbage og nyde lidt god musik.

Den nordjyske singer/song writer, Rikke Noor, deltager i projektet og fortæller: -Kulturkaravanen har denne gang hverdagsglimt som tema, og det er jo netop det mine sange repræsenterer. Små glimt af min hverdag, og mit liv i stort og småt. Jeg vil til arrangementet synge nogle af mine egne sange og fortælle lidt om deres historie og tilblivelse. Jeg glæder mig meget til arrangementet, og til selv at prøve lyrikbingo.

Digtene, som bliver læst op til arrangementet, har alle hverdagen som det centrale, og viser hvordan poesi kan genfortrylle de små nære oplevelser.

Arrangementet er gratis at deltage i, og foregår hos Øster Brønderslev Forsamlingshus, torsdag klokken 15.

Kulturkaravanen er en del af den regionale kulturaftale KulturKANtens satsning, som de næste to år over tre omgange skal byde de nordjyske borgere på spændende kulturtilbud tæt på borgernes liv og hverdag. I denne første omgang er det De Nordjyske Biblioteker, der sammen med Det Jyske Musikkonservatorium og foreningen PixlArt, er skabere af de mange kulturtilbud.

Kulturkaravanen besøger i 2019 og 2020 Hjallerup og Dronninglund.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.