Kulturminister håber på bredt medieforlig

Kulturministeren tror på bredt medieforlig, men oppositionen skal acceptere sparekrav i DR, siger Mette Bock.

Kulturminister Mette Bock (LA) tror på et bredt medieforlig, men oppositionen skal acceptere sparekrav til DR, siger hun efter sættemødet med partierne. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Kulturminister Mette Bock (LA) tror på et bredt medieforlig, men oppositionen skal acceptere sparekrav til DR, siger hun efter sættemødet med partierne. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Kulturminister Mette Bock (LA) lægger op til store besparelser på Danmarks Radio. Og selv om oppositionen er stærkt kritisk over for regeringens planer, så håber ministeren på at ende med en bred politisk aftale.

Det gør hun klar efter det indledende møde om de kommende fem års mediepolitik tirsdag.

- Jeg går til forhandlingerne med ønske om at få et bredt forlig. Hvis man starter med at være pessimist, så tror jeg ikke, at man kommer særlig langt, siger Mette Bock.

- Så jeg vil gøre, hvad jeg kan for at få et bredt forlig. Jeg synes, at stemningen var god i dag. Så jeg er optimist, siger Mette Bock.

Regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt, at DR skal spare en femtedel af budgettet over fem år, og licensen skal afskaffes. Det skal partierne acceptere for at deltage i forhandlingerne.

- Det er jo sådan, at vi lægger den ramme frem. Der er jo lavet en aftale med Dansk Folkeparti om besparelsen på Danmarks Radio. Og at vi fjerner licensen, og lægger den på finansloven, siger kulturministeren.

- Den ligger fast. Der er ikke noget at forhandle om der. Det er en præmis for de kommende forhandlinger. Vi begynder ikke at åbne på spørgsmålet om reduktionen i DR.

Mette Bock understreger, at der er "rigtig meget" at forhandle om. Der ligger 800 millioner kroner på bordet, påpeger hun.

Ingen partier har meddelt, at de forlader forhandlingerne, forklarer kulturministeren.

- Det er mit indtryk, at alle møder op næste gang, siger Mette Bock.

Socialdemokratiets kulturordfører Mogens Jensen oplyser, at de har fået udleveret "nogle tal".

- Der er massive besparelser. Også på det som regeringen har lagt frem på public service. Og dansk indhold i fremtiden. Men vi er nødt til lige at få tygget tallene igennem, siger Mogens Jensen.

- Det kommer helt an på, om regeringen kommer med andre penge, der betyder, at de her nedskæringer ikke gennemføres. Ellers i hvert fald gennemføres i markant - og det skal være markant - mindre omfang.

- Det er op ad bakke, hvis vi skal have et bredt medieforlig, siger Mogens Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.