Danmark

Kulturminister rømmer kontor for tv-vært

Tv-værten Stéphanie Surrugue flytter ind i kulturministerens kontor - til stor glæde for ministeren selv.

Kulturminister rømmer kontor for tv-vært

Hvem bestemmer hvad i dansk kulturliv?

Det spørgsmål vil tv-værten fra "Kulturen på News", Stéphanie Surrugue, forsøge at finde et svar på, når hun i næste uge flytter ind på kulturminister Uffe Elbæks (R) kontor på Nybrogade i Københavns centrum.

TV 2 News sender live fra kontoret fra mandag til torsdag for at sætte fokus på, hvem der har magten i dansk kulturliv.

- Gennem 10 år har dansk kulturpolitik været slagmark for en voldsom værdikamp. Og den nye kulturminister erkender selv, at han hverken har masser af penge eller masser af magt, siger Stéphanie Surrugue.

- Men hvem bestemmer så? Og kan man overhovedet gennemføre en ny kulturpolitik i et kriseramt Danmark, spørger hun i en pressemeddelelse.

Redaktionen har fået foretaget en rundspørge blandt kulturaktører for at få deres bud på de 10 mest magtfulde personer i dansk kulturliv. Resultatet bliver fremlagt fra Elbæks kontor i løbet af næste uge.

Kulturministeren selv er ikke spor utilfreds med at blive lukket ude fra sit kontor. Han har faktisk selv lagt op til det.

- Vi talte om, at de i den sidste uge inden sommerferien ville gøre status over deres første sæson med programmet. Og så nævnte jeg, at de da godt måtte låne mit kontor til det, siger Uffe Elbæk til Ritzau.

Det startede som en sjov idé.

- Men det seriøse i det er at åbne ministeriet op og skabe mere gennemsigtighed. Jeg synes, det er rigtig fint, siger ministeren.

Han blev endnu mere glad for projektet, da han hørte om TV 2 News' planer om at finde frem til magten i dansk kulturliv.

- Det svar vil jeg sandelig også gerne høre, siger Uffe Elbæk.

Mens folkene fra TV 2 boltrer sig på ministerens kontor, får han selv udpeget en mere ydmyg plads i ministeriets reception.

/ritzau/