Danmark

Kulturministeren kræves ind i Apple-censur

Forfatteren Peter Øvig beder nu kulturministeren gribe ind, efter at Apple har afvist at sælge hans bog.

Kulturministeren kræves ind i Apple-censur

IT-giganten Apple har afvist at udgive den danske forfatter Peter Øvig Knudsens seneste værk "Hippie 2" som e-bog.

Årsagen er, ifølge forfatteren selv, at bogen gengiver en række kunstværker og dokumentariske fotografier, hvor der er nøgne mennesker. Netop nøgenhed er totalt forbudt, hvis man vil distribueres via Apples salgssystemer iBook-Store og App-store.

Sagen har fået Peter Øvig til at henvende sig direkte til kulturminister Uffe Elbæk (R), som han mener må gribe ind over for det, han ser som censur fra Apples side.

- Jeg er ikke politiker og har ikke færdige løsninger, men du og regeringen må hurtigst muligt sikre rammerne for et frit og åbent kulturudvalg for digitale læsere og andre kulturinteresserede i Danmark, skriver Peter Øvig i et brev til Uffe Elbæk.

Peter Øvig bygger sin påstand om Apples censur på, at bogen i første omgang blev afvist uden begrundelse.

Efterfølgende tildækkede bogens forlag, Gyldendal, de dele af bogens fotos, hvor der var nøgenhed. Tildækningen foregik ved, at der blev sat billeder af æbler hen over de følsomme dele.

Herefter blev bogen igen indsendt til Apple, der nu pludseligt godt ville udgive den.

- Jeg er dybt bekymret for en udvikling, hvor en enkelt udenlandsk aktør via en høj markedsandel kan ende med at bestemme, hvilke e-bøger der reelt er tilgængelige på det danske marked, skriver Peter Øvig til kulturministeren.

Øvig henviser til, at Apples e-bog-handel allerede efter få måneder i Danmark angiveligt havde omkring 40 procent af markedet for e-bøger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.