Kultursamarbejde giver nye muligheder

Kulturalliancen - et samarbejde mellem kommunerne i Hjørring og Frederikshavn - har gjort en forskel

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:”Den danske sang i luksusindpakning”. Sådan præsenterede det anerkendte Aarhus Jazz Orchestra selv søndagens koncert i Det Musiske Hus i Frederikshavn. Og måske er der noget om snakken.

- Det her er virkelig en koncert for feinschmeckere, medgiver kor-koordinator Tina Geertsen.

Hun har været med til at sørge for, at det århusianske bigband er kommet til Frederikshavn for at spille sammen med Nordjysk Pigekor, Klarup Pigekor og Vendsyssel Drenge- & Mandskor.

Koncerten arrangeredes i regi af Kulturalliancen (et kulturelt samarbejde mellem kommunerne i Hjørring og Frederikshavn).

- Vi havde jo også en stor kor-event 24. november i Arena Nord, men det var med et mere bredt folkeligt fokus. Denne gang er det et mere elitært kor-niveau, som vi har præsenteret, fortæller Tina Geertsen.

Et stort udbytte

Det var ikke kun publikum, der fik stort udbytte af søndagens koncert. Også medlemmerne af de tre nordjyske kor fik noget med hjem.

Det mener i hvert fald Christina Kjærulff, der er dirigent for såvel Nordjysk Pigekor som Klarup Pigekor.

- Det er en stor oplevelse at synge sammen med et bigband, fordi det er en helt anden måde at synge på, fortæller hun.

- Koret skal lytte på en anden måde, når de synger. De skal følge pulsen fra orkesteret.

- Og så er det jo altid sjovt at spille sammen med nogen, for det giver en meget større lyd. Både bigbandet og korets lyd bliver større, når de sættes sammen, fastslår Christina Kjærulff.

Som nævnt er det i regi af Kulturalliancen, at koncerten arrangeres. Og netop Kulturalliancen har ifølge Tina Geertsen gjort en forskel.

- De her korsangere får en vitaminindsprøjtning uden lige ved at få lov at synge med så dygtigt et band, som Aarhus Jazz Orchestra er. Så jeg synes helt sikkert, at Kulturalliancen gør en forskel, forklarer hun.

- Ved at vi står sammen og får dannet netværk, får vi nogle flere muligheder på tværs af kommunegrænsen. Det er virkelig et godt samarbejde, som kommer rigtigt mange musikglade mennesker til gode.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.