Kun 81 flygtninge er i gang med integrationsuddannelse

Den nye integrationsuddannelse kritiseres af brancheforening for at være alt for dårligt skruet sammen.

Både regeringen, LO og Dansk Arbejdsgiverforening var enige om, at de havde stablet et godt tilbud på benene til arbejdsgivere og flygtninge, da de i sommer præsenterede den nye integrationgrundsuddannelse kaldet IGU.

Ideen var at give flygtninge et toårigt forløb, hvor de det meste af tiden arbejdede i en slags praktik, samtidig med at de også modtog 20 ugers undervisning.

Ordningen har dog ikke været nogen succes. Ifølge dagbladet Licitationen er kun 81 flygtninge i gang med uddannelsen.

Den kritiseres samtidig af brancheorganisationer som Dansk Håndværk for at være for dårligt skruet sammen og for bøvlet at sætte sig ind i.

- Politikerne må lynhurtigt have lavet det her om. Vi sidder tilbage med det indtryk, at man har strikket en ordning sammen, der blot på papiret skulle lyde godt, siger Morten Frihagen, der er direktør for Dansk Håndværk.

Han siger videre til Licitationen, at ordningen tilsyneladende er så svær at hitte rede i, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering selv har problemer med at forstå den.

Også brancheforeningen Arbejdsgiverne mener, at ordningen er for tung at administrere for medlemmerne.

- Vi har hele tiden tænkt, at det ville virke voldsomt for virksomhederne, at lave de her uddannelsesplaner, som er en del af ordningen.

- Vores indtryk er, at virksomhederne ikke benytter sig af ordningen, fordi det er besværligt for især de små og mellemstore, siger juridisk chef Anne Vibeke Gregersen.

Licitationen har desuden talt med en snedkervirksomhed, som gerne ville have hjulpet en 34-årig syrisk flygtning, men som opgav, fordi det var for besværligt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi undersøger mistænkeligt dødsfald - en anholdt
Luk