Kun aftalevalg i kirkerne

Fristen er udløbet

Ingen af kirkerne i Hirtshals og Bindslev Avis’ dækningsområde har modtaget flere kandidater eller lister end nødvendigt til at udfylde rådene ved såkaldte aftalevalg.Foto: Hans Wendelboe Bøcher <i>Hans Wendelboe Bøcher</i>

Ingen af kirkerne i Hirtshals og Bindslev Avis’ dækningsområde har modtaget flere kandidater eller lister end nødvendigt til at udfylde rådene ved såkaldte aftalevalg.Foto: Hans Wendelboe Bøcher Hans Wendelboe Bøcher

HIRTSHALS:Tirsdag 2. oktober kl. 19 udløb fristen for indlevering af navne på kandidater og lister til menighedsrådsvalget i november. Det betyder også, at sammensætningen af menighedsrådet i de sogne, hvor der ved fristens udløb ikke var opstillet flere kandidater end der er pladser i rådet, afgøres ved såkaldte aftalevalg, og valghandlingen den 13. november dermed er aflyst.

Af Ministeriet for Ligestilling og Kirkes foreløbige opgørelse, som blev offentliggjort fredag 5. oktober, fremgår, at ingen af kirkerne i Hirtshals og Bindslev Avis’ dækningsområde har modtaget flere kandidater eller lister end nødvendigt til at udfylde rådene ved såkaldte aftalevalg.
Det betyder, at menighedsrådene i Horne/Asdal, Hirtshals/Emmersbæk, Tornby/Vidstrup, Vennebjerg, Bjergby/Mygdal og Bindslev/Sørig i teorien nu er sammensat for de næste fire år.
- Man kan ikke sige, at den ene aftalevalg er mere rigtig end afstemningsvalg, udtaler kirkeminister Manu Sareen i en pressemeddelelse.
- Vi er ofte tilbøjelige til kun at betragte et afstemningsvalg mellem flere lister som et rigtigt valg. Men et aftalevalg, hvor man på et opstillingsmøde er blevet enige om en enkelt liste, kan sagtens være resultat af, at man har haft en god debat om kirken og på den måde også har valgt et menighedsråd på demokratisk vis.
På landsplan skal kun 85 af de 1789 menighedsråd vælges ved aftalevalg den 13. november. Det gælder bl.a. Sankt Catharinæ Sogns Menighedsråd i Hjørring.
De nyvalgte menighedsråd træder i funktion ved kirkeårets begyndelse den 2. december 2012.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk