Kun de rige bruger håndværkerfradrag

Landets fattigste benytter sig næsten slet ikke af fradraget

Håndværkerfradraget kommer landets rigeste til gode, viser nye tal.Foto: ANNETT BRUHN/Scanpix 2013 <i>Scanpix Danmark</i>

Håndværkerfradraget kommer landets rigeste til gode, viser nye tal.Foto: ANNETT BRUHN/Scanpix 2013 Scanpix Danmark

HELE LANDET: Det er Danmarks rigeste, der får glæde af det håndværkerfradrag, som regeringen vil genindføre. De fattigste grupper bruger næsten slet ikke fradraget, viser en opgørelse, som Skatteministeriet har lavet for Politiken.

Tallene viser, at jo højere indkomst man har, jo oftere gør man brug af fradraget.

Tre procent af de fattigste bruger fradrag

34 procent af danskerne med en årsindkomst på over 700.000 kroner brugte fradragsordningen i 2011, mens kun tre procent af danskerne med en årsindkomst på under 200.000 benyttede sig af den.

Derfor er fradragsordningen slet ikke så god en idé, som regeringen ellers mener, lyder det fra Enhedslisten.

Det var den tidligere VK-regering, der opfandt håndværkerfradraget. på den måde kunne danskerne få fradrag for lønudgifter til hjælp og istandsættelse af hjemmet på op til 15.000 kroner årligt. Derudover skulle fradragsordningen også skabe flere job.

- Problematisk måde at skabe job

- Det har en skæv social profil. Det er helt tydeligt, at denne type fradrag altid er mest til gavn for dem, der tjener mest. Når man dertil lægger, at pengene til det blandt andet bliver taget ved at reducere i velfærden, er det en meget problematisk måde at skabe job på, siger Frank Aaen, finansordfører hos Enhedslisten, til Politiken.dk

Ville hellere have andre renoveringer

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er ligeledes kritiske over for ordningen.

- Det viser, at ordningen primært er rettet mod dem, der har råd i forvejen. Skole- og energirenoveringer havde været højere på vores ønskeseddel, siger direktør Lars Andersen til Politiken.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.