Udland

Kun få orker at stemme ved kuwaitisk valg

Valgsteder lukker i Kuwait efter andet parlamentsvalg i løbet af 10 måneder. Oppositionen boykotter valget.

Kun få orker at stemme ved kuwaitisk valg

Det andet parlamentsvalg i olierige Kuwait inden for 10 måneder ser ud til at blive noget af en tam forestilling. Da valgstederne lukkede klokken 19 dansk tid, så valgdeltagelsen ud til at ende på det laveste niveau i mange år.

Hele den samlede opposition har boykottet parlamentsvalget i protest mod, at emir Sheikh Sabah al-Sabah via et dekret 19. oktober opløste parlamentet og udskrev nyvalg.

- Vor boykot har virket og var effektiv. Deltagelsen var meget lav, siger medlemmer af oppositionen.

Ingen officielle tal er foreløbig offentliggjort. En talsmand for indenrigsministeriet siger, at tal for valgdeltagelsen offentliggøres samtidig med valgresultatet ved midnatstid natten til søndag.

Balladen begyndte i juni, hvor forfatningsdomstolen annullerede et parlamentsvalg fra februar, hvor muslimske partier var gået frem.

Forfatningsdomstolens afgørelse indebar desuden, at parlamentet, som det var sammensat før valget i februar, blev genindkaldt.

Det udløste omfattende protester mod emiren og hans regering, hvorefter statsoverhovedet i oktober sendte hele parlamentet hjem og udskrev nyvalg.

Samtidig reducerede han antallet af kandidater, som vælgerne kunne stemme på lørdag, fra fire til en.

Emiren siger, at det giver et mere fair valg. Oppositionen siger, det giver emiren bedre mulighed for at snyde med valget, og at beslutningen desuden er forfatningsstridig.

306 kandidater stillede op ved valget til de 50 pladser i parlamentet. 13 var kvinder. Ingen oppositionskandidat stillede op.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.