Hjørring

Kun meget store klasser skal have flere penge

Børne-, skole- og uddannelsesudvalget vil sikre, at der fortsat er penge til at drive de mindre og dyrere skoler. Det betyder at der først gives tilskud, når en klasse er på mere end 28 elever

Arkivfoto: Michael Koch

Arkivfoto: Michael Koch

HJØRRING:Byskolerne i Hjørring har flest klasser med mere end det tilstræbte antal på 26 elever. Men det skal ikke udløse ekstra penge, førend der er mere end 28 elever i klassen. Det har børne-, skole- og uddannelsesudvalget (BSU) besluttet. Tidligere gav kommunen penge efter antallet af elever i en klasse. Det er i øvrigt anden gang, at udvalget når frem til den beslutning.

Vi sikre de ”små” skoler

I første omgang var beslutningen sendt videre til økonomiudvalget, men her bad man BSU om at genoverveje tildelingsmodellen. Det skete fordi mange skoler har ytret bekymring for, om den foreslåede klassetildelingsmodel får negativ betydning for inklusionsopgaven specielt i områder, hvor den gennemsnitlige klassekvotient bliver høj.

- Hvis man giver flere penge til skolerne med store klasser, så fjerner man økonomien fra de andre skoler. Og vi ønsker den løsning, der bredest muligt tilgodeser skolerne bedst muligt, siger formanden for BSU, Kasper Maarup Andersen (K).

- De mindre skoler er dyrere at drive, fordi der er færre elever på dem. Så kort sagt vil vi sikre, at vi kan tilbyde undervisning flere steder i kommunen end bare i Hjørring, slutter formanden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.