Kun udlændinge tror på Frankrigs EM-chance

Hjemme i Frankrig er tiltroen til det franske landshold ikke ret stor. Franskmændene møder i aften England.

Kun udlændinge tror på Frankrigs EM-chance

Blandt internationale eksperter bliver det nye og foryngede franske landshold vurderet som en dark horse til at tage EM-titlen.

Men samme tiltro finder man langt fra hjemme i Frankrig, har landstræner Laurent Blanc bemærket. Træneren sammenligner derfor sit hold med det mandskab, der i 1998 vandt VM-titlen, og hvor Blanc selv var en af de bærende kræfter.

- Jeg husker VM i 1998. Dengang tvivlede den franske presse desværre på os. I udlandet regnede alle med, at vi ville gøre det godt, men ikke den franske presse, siger Blanc ifølge dpa.

- Situationen er den samme nu. Vi er stadig under genopbygning, men i udlandet regner man os for en seriøs dark horse. I Frankrig er mange i tvivl om, om vi vil gøre det godt, lyder det fra landstræneren.

Frankrig åbner EM i aften mod England i den ukrainske by Donetsk. Et engelsk hold, som har haft mange problemer i optakten til slutrunden.

- Alle lande har haft problemer, bare rolig, det har vi også. Det er ikke noget at tale om. England spiller helt sikkert en god kamp, forventer Laurent Blanc.

Frankrig går ind til kampen som ubesejret gennem 21 kampe.

/ritzau/