Kun valg i et enkelt sogn

I Jetsmark Sogn er der opstillet to lister til det kommende menighedsråd, og derfor skal der være afstemningsvalg. Arkivfoto

I Jetsmark Sogn er der opstillet to lister til det kommende menighedsråd, og derfor skal der være afstemningsvalg. Arkivfoto

I forbindelse med de kommende menighedsrådsvalg er der i Ingstrup og V. Hjermitslev sogne er der inden firsten udløb 27. september afleveret en liste med fire rådsmedlemmer fra hver af de to sogne, så man er klar til en ny periode på fire år i samarbejde efter et såkaldt aftalevalg, og det betyder at afstemningen i novmber er aflyst, oplyser Erik Normann formand for menighedsrådet i Hune Sogn.

Og i Hune sogn er der også kun afleveret en liste, nemlig Hune Sogns Fællesliste, der indeholder de seks rådsmedlemmer, som sammen med sognepræsten udgør det nye råd for den næstevalgperiode på fire år. Listen indeholder lige ledes de fire stedfortrædervalgt for samme periode.

Saltum-Alstrup har ligeledes allerede nu et funktionsklart menighedsråd, idet aftalevalget mellem Saltum og Alstrup sogne er faldet på plads, så et afstemnings valg i november kan aflyses.

Således er Jetsmark sogn det eneste sogn af Hvetbosognene, der 8. november skal have et afstemningsvalg, idet der i sognet er afleveret to lister med kandidater. Valgbestyrelsen kan nu gå i gang med at forberede valget.

Uanset om man holder et aftalevalg eller et afstemningsvalg, så skal det nye råd konstituere sig senest 26. november, da menighedsrådets funktionsperiode begynder 27. november, den første søndag i advent.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.