Kunder i tusindtal forlader stadig Danske Bank

Den estiske hvidvasksag har kostet Danske Bank dyrt på kundetilfredsheden. Banken mister fortsat kunder.

Den hvidvask, der blev begået i Danske Banks afdeling i Estland, sætter sig stadig dybe spor i banken.

Den hvidvask, der blev begået i Danske Banks afdeling i Estland, sætter sig stadig dybe spor i banken.

KØBENHAVN:Det er ikke gået ubemærket hen hos kunderne, at Danske Bank har været arnestedet for en af verdens største sager om hvidvask.

Sagen giver fortsat kundeflugt og påvirker kundetilfredsheden, skriver Danske Bank i sit regnskab for første halvår.

- Den estiske sag fortsætter med at have en negativ indflydelse på kundetilfredsheden og kundeantallet for detailkunder i Danmark, skriver Danske Bank.

Danske Bank mistede 13.600 NemKonto-kunder i første halvår. 4300 af dem i andet kvartal. Banken noterer sig dermed, at strømmen af kunder ud af banken er blevet mindre stærk.

Det bliver også i regnskabet noteret, at kundetilfredsheden er bedre, end den var i 2018, hvor sagen for alvor kom frem.

- Scorerne for kundetilfredshed er dog utilfredsstillende og under vores målsætning, skriver Danske Bank og fortsætter andetsteds om bedringen, som man dog har set:

- Den positive trend er drevet af en tæt dialog med vores kunder for at genvinde deres tillid kombineret med større fokus på rådgivning og faldende interesse i Estlands-sagen i kundernes dialog med os.

Hos Sydbank slår aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen en optimistisk tone an:

- Der har været en stor konverteringsbølge, hvor man kunne have forventet, at kunder havde haft anledning til at skifte bank. Så jeg tror, Danske Bank godt stille og roligt kan begynde at ånde lettet op.

- Kundeafgangen er aftagende, og det ser ud til, at det værste er overstået, siger han.

Men den danske forretning er fortsat under pres. Både indtægter fra renter og fra gebyrer faldt i første halvår sammenlignet med året før, og resultatet før skat i Danmark dykkede med 32 procent til 2,7 milliarder kroner.

Det skyldes ifølge banken blandt andet hård konkurrence og øgede udgifter.

- Tilbagegangen reflekterer også tabet af kunder efter den estiske sag og højere omkostninger til at møde nye krav fra Finanstilsynet, skriver Danske Bank.

Sagen om hvidvask er ikke slut for Danske Bank. I regnskabet skriver banken:

- Vi er stadig under efterforskning af myndigheder i Danmark, Estland, Frankrig og USA, og vi fortsætter med at samarbejde med dem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst