Kunder købte minkskind for 3,7 milliarder kroner

Danske minkavlere har gyldne tider - prisen på minkskind har sat rekord og der er masser af købere.

Kunder købte minkskind for 3,7 milliarder kroner

Tegnebogen bugner hos landets minkavlere. På Kopenhagen Furs februar-aktion satte rekord i omsætning: Der blev over fem dage solgt minkskind for 3,7 milliarder kroner.

Der blev solgt næsten 5,7 millioner skind på auktionen, der trak 800 kunder fra hele verden, hvoraf de 500 kunder kom fra Kina og Hongkong. Ifølge Kopenhagen Fur har kineserne nærmest en umættelig appetit på danske minkskind.

- Danske minkavlere er fantastisk dygtige til deres metier.

- De laver verdens bedste minkskind, og derfor er vi i stand til at tiltrække så mange kunder fra den anden side af kloden til København for at købe pels, forklarer Torben Nielsen, der er administrerende direktør i Kopenhagen Fur, i en pressemeddelelse.

Prisen på minkskind steg godt seks procent på pelsauktionen, og dermed endte gennemsnitsprisen for et skind på 614 kroner, det er den højeste pris nogensinde.

- Pels står meget stærkt i modebilledet. Det så vi senest på Copenhagen Fashion Week, hvor alle de nye og spændende designere arbejdede med pels, siger Torben Nielsen.

Han venter, at pels også vil være centralt på de kommende modeuger i Paris, London, Milano og New York.

Dansk pels er dog foruden modefeberen også positivt ramt af kulden. Vinteren i Rusland og Kina har været temmelig kold, og når det er koldt udenfor købes der pels indenfor. Og det luner i de danske minkavleres lommer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.