REBILD:Statsadvokaten for Nord- og Østjylland har 17. januar rejst tiltale mod en familiefar for seksuelle overgreb mod syv af sine egne børn og yderligere to børn, som han ikke er i familie med.
Grete Horn-Jeppesen fortæller til NORDJYSKE Medier, hvordan hun sammen med en række kolleger flere gange forsøgte at få Rebild Kommune til at reagere i forhold til en mistanke om incest mod et barn i familien.
For Grete Horn-Jeppesen blev det et møde med det, hun oplevede som en tavs forvaltning og i sidste ende med en suspension på grund af brudt tavshedspligt.
Kommunens forklaring
I følge direktør i Rebild Kommune, Søren Kjær, skyldes Grete Horn-Jeppesen suspension ikke, at hun gik til Nordjyllands Politi.
- At anmelde et forhold til politiet vil ikke blive betragtet som et brud på tavshedspligten.
Direktøren giver en anden forklaring på Rebild Kommunes håndtering af Grete Horn-Jeppesens sag, som kulminerede med en skriftlig advarsel i august 2010.
- Suspensionen og den efterfølgende skriftlige advarsel skyldes det forhold, at Grete Horn-Jeppesen videregav en elevmappe til en udenforstående i form af en tidligere kollega, siger Søren Kjær.
Grete Horn-Jeppesen har gennem hele forløbet fastholdt, at hun aldrig har udleveret fortrolige oplysninger til andre end Nordjyllands Politi.
Kommunen handlede
Søren Kjær henviser til sagens meget alvorlige karakter, og Rebild Kommunes skærpede tavshedspligt i sager om incest.
Derfor hverken kan eller vil han sige, hvad Rebild Kommune har gjort på baggrund af de underretninger, som Grete Horn-Jeppesen var med til at skrive.
Han understreger dog, at der blev sat tiltag i værk, og at kommunen ifølge ham ikke kunne have reageret anderledes.
- På baggrund af de første underretninger blev der holdt møder mellem familieafdelingen og skolen. Her blev skolen orienteret om, hvilke tiltag der blev sat i værk, siger Søren Kjær.
Han gør opmærksom på, at det med Barnets Reform er blevet noget lettere at holde samarbejdspartnere orienteret om forløbet af en sådan sag, end det var da disse begivenheder fandt sted.
- Dengang var tavshedsbestemmelserne noget strammere, siger Søren Kjær.
Han håber, at alle medarbejdere i Rebild Kommune fortsat vil reagere, hvis de oplever børn, som ikke trives, som de skal.
- Vi anerkender bestemt, og vil også opfordre til, at medarbejderne tænker i og agerer for at varetage børnenes ve og vel.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.