Kunst her og nu - her på stedet

Symposiedeltagere har brugt de materialer, der lå eller stod på stedet - og resten er der så ryddet op på

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LANGVAD:- Vi bruger kun de materialer, der ligger eller står på stedet, fortæller en af deltagerne i det igangværende land art-symposium på Kirsten Kjærs Museum i Langvad. Det er Danilo Krstjic, som oprindelig er fra Serbien, men nu på museet sammen med sin kone, glaskunstneren Ditte Hvas.

Han er arrangør af symposiet sammen med hollandske Peter van de Waal fra Borulow, som er kommet på museet i mange år, og som også i 2004, 2005, 2006 og 2008 var leder af land art-symposier på museet. Han forklarer, at deltagerne så samtidig rydder op på grunden, når de har brugt de materialer, de vil til deres kunst, skriver Thisted Dagblad lørdag.

I dag, lørdag, er der stadig lejlighed til at følge arbejdet frem til den officielle åbning af land art-udstillingen i morgen formiddag, søndag. Derefter vil skulpturerne blive stående, når deltagerne tager hjem, men da der udelukkende er brugt organiske materialer fra stedet selv, vil de ændre sig over tid - og til sidst forsvinde som en naturens gang.
Peter van de Waal fortæller, at de fem hollandske deltagere kommer fra kunstakademierne i Arnhem og Enschede. Det er Christel Burghoorn, Kyra Hietbrink, Hans Scholte in’t Hoff, Jurgen Knipers og Teun te Velthuis.
Dertil er der to deltagere fra Aalborg, nemlig danske Inge Trautner og litauiske Meile Spasmonyte. Plus Danilo Krstajic.
Selv betegner Peter van de Waal sig som uafhængig kunstner og gallerist samt trædesigner.
Symposiet startede i april, hvor de hollandske deltagere mødtes til en weekendworkshop. Og i mandags startede de så i Langvad - først med et fællesværk som en slags teambuilding. Senere har de været i gang med hver sine værker, og her hans Hans Scholte in’t Hoff i øvrigt haft assistance af sin kone, Gerrie.

W

kkmuseum.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.