Kunst med dyr

Jørgen Ingvardsen
Over 100 æggeskaller i overstørrelse lavet af håndlavet papir pryder gulvet i den store sal. Værket er lavet af Gina Hedegaard Nielsen. Foto: Jørgen Ingvardsen
Dronninglund 10. november 2014 14:39

DRONNINGLUND: Temaet for den nye udstilling på Kunstcentret er dyr. Udstillingen åbnede i søndags, og de mange gæster på ferniseringsdagen fik lejlighed til at se, hvordan 18 kunstnere har behandlet temaet. Udstillingen vakte stor begejstring også hos de mange børn, der mødte op.

Det var direktøren for TV2Nord, Michael Justesen, der åbnede udstillingen, og han tog i sin tale udgangspunkt i dyrene og deres betydning i kunsten helt tilbage til de gamle hulemalerier. Han omtalte også de mange dyr, der er blevet slået ihjel i kunstens navn. Heste, grise og guldfisk.

- Det gode ved den slags er, at det sætter en debat i gang. Er det kunst eller bare en provokation? Her kan jeg som journalist, chefredaktør og nu TV-direktør sagtens forstå, hvad det er, provokunstnerne er ude på. Jeg plejer nemlig at sige til journalisterne, at det er godt med ros. Men kan vi ikke få det, er det næstbedste altså kritik. Det er klart at foretrække frem for larmende tavshed fra publikum. Er der ingen, der gider reagere med hverken ris eller ros, er risikoen, at man er gået hen og blevet ligegyldig. Det er det værste, man kan være, når man laver journalistik og vel også kunst, sagde han.

- Når man kigger rundt på denne udstilling, er der masser af muligheder for at lade sig udfordre, inspirere, tage stilling og starte en debat. Hvis publikum er enige med mig i det, er et vigtigt mål nået. En betydende, meningsfuld og tankevækkende udstilling med kunst og dyr. Helt uden at slå nogen ihjel, sluttede Michael Justesen, hvorefter ’Hornblæserne’ fra Brønderslev Kulturskole stod for det musikalske indslag.

Udstillingen er meget omfattende med et utal af værker. I alt 18 kunstnere udstiller, og udstillingen kan ses frem til 19. december.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...