Kunsten kom til Knivholt

udstilling i weekenden

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Malerier, smykker, skulpturer - der var masser af værker, som blev vurderet og debatteret. Foto: Grete Dahl

FREDERIKSHAVN: Skulpturer, malerier, keramik, pileflet, smykker og tekstilkunst - værker af enhver slags var repræsenteret langs de hvidkalkede vægge i den store lade ved weekendens ”Kunst på Knivholt” udstilling.

Ideen er ikke ny, men det er nyt, at Knivholt har fået en kunstforening, som står for udstillingen.

Foreningen er også involveret i planer om at give kunsten en permanent plads på Knivholt blandt de andre aktiviteter, som udfolder sig på den gamle herregård. Lige fra smedearbejde ved essen til agerdyrkning på gammeldaws maner.

Førstesalen i den gamle hestestald er lige nu ved at blive istandsat til atelier og undervisningslokaler for kunstnerspirer.

Knivholts bestyrer, Olav Madsen, fortæller, at AOF fra efteråret vil undervise i bildende kunst på Knivholt.

Det nye atelier skal også kunne benyttes af kunstnere, der mødes i mindre cirkler, og som et åbent tilbud til mennesker, som ikke har plads til store lærreder derhjemme.

Olav Madsen fortæller, at en ny ambition er at gøre Knivholt til center for tre-fire årlige kunstevents.

”Kunst på Knivholt” blev startet af Lærernes Kunstforening. Da lokalforeningen blev opløst, holdt andre udstillingen i live et par år, men opgav så. I 2011 pustede kunstneren Helle Larsen nyt liv i projektet. Det gentog hun i 2012. Men sidste år var der ikke Kunst på Knivholt.

Helle Larsen er nu formand for bestyrelsen i den ny Knivholt Kunstforening og havde sammen med Jørn Erik Nielsen, Ole Mandrup og Lone Johannesson tilrettelagt årets udstilling med over 20 inviterede danske kunstnere, fortrinsvis lokale

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.