Kunstgræs skal brede sig til Sæby

IF Skjold Sæby og Sæby Fritidscenter enige om at satse på kunstgræsbane ved fodboldklubben

Jens Ole Pedersen
Flemming Thingbak, tv., formand for IF Skjold Sæby, og Lars Høst, der er formand for Sæby Fritidscenter, er enige om, at et kunstgræsanlæg ved Skjolds baner er et fælles ønske.Privatfoto
Sæby 9. oktober 2016 09:00 - Opdateret 9. oktober 2016 10:36

SÆBY: Kunstgræsset har bredt sig over hele landet på diverse fodbold- og multibaner, og i Sæby vil man også gerne kunne tilbyde den slags.

- Derfor har Sæby Fritidscenter og IF Skjold Sæby fundet hinanden i et kreativt samarbejde, og nu arbejder vi målrettet frem mod at få en kunstgræsbane i fuld størrelse til 11-mands fodbold samt multibaner, som kan benyttes til specialtræning og i særdeleshed til de ungdomshold, der typisk spiller 5-mands og 8-mands fodbold. Vi er meget opmærksomme på, at kunstgræsbanen kan og skal benyttes af alle - altså både ungdoms og seniorspillere., og vi er enige om, at den skal placeres ved Skjolds anlæg på Kjeldgaardsvej 25 i Sæby, fortæller fodboldklubbens formand Flemming Thingbak.

IF Skjold Sæby er nu gået i gang med at finde den nødvendige økonomi.

- Vi har sikret os omkring en kvart mio. kroner fra diverse fonde, men der er stadig lang vej til de 3-3,5 mio. kroner, som etableringen af en kunstgræsbane vil koste, siger Skjold-formanden.

Han påpeger samtidig, at det er meget vigtigt, at Sæby Fritidscenter er med i arbejdet på at få lavet en kunstgræsbane i Sæby.

- Der har tidligere været idéer fremme om en multibane ved Sæby Fritidscenter, men nu er vi altså enige om, at vi i fællesskab vil arbejde for at få lavet en kunstgræsbane ved Skjolds anlæg.

Bangsbo-modellen

Med hensyn til det økonomiske er Flemming Thingbak på det rene med, at IF Skjold Sæby selv skal finde den første mio. kroner til projektet.

- Desværre kan vi ikke håbe på støtte fra DBU, som ellers tidligere har hjulpet økonomisk med mange kunstgræsbaner rundt om i landet, så vi skal selv forsøge at finde støtte fra forskellige fonde.

- Og så håber vi på, at Frederikshavn Kommune i stil med kunstgræsbanen hos Bangsbo Freja vil yde os et fordelagtigt lån, så vi kan komme i mål med projektet og dermed sikre mulighed for fodbold hele året rundt i Sæby, siger Flemming Thingbak.

Utopi med to baner

Lars Høst, formand for Sæby Fritidscenter, kalder det ren utopi at tro på to kunstgræsbaner i Sæby.

- Og kan vi benytte en bane ved Skjolds anlæg til brug for overnattende fodboldhold i Sæby Fritidscenter, er det helt fint med os, siger Lars Høst.

Netop den mulighed vil samtidig kaste en lejeindtægt af sig til fodboldklubben, og det hilser Flemming Thingbak velkommen.

Stor skole-interesse

Formanden for IF Skjold Sæby er i tæt dialog med de omkringliggende skoler og daginstitutioner, og fra alle sider bliver der sagt positive ord om kunstgræsprojektet.

- De ser alle muligheder i, at deres elever med en kunstgræsbane ved Skjold Sæby langt bedre kan nye udelivet, så der er klar opbakning fra den kant, siger Skjold-formanden, som også vil i dialog med klubber som Lyngså, Voerså, Hørby, Dybvad/Flauenskjold, Syvsten og Østervrå omkring udnyttelsen af et kunstgræsanlæg.

- Der skal aftales en fordeling med mulige kommende brugere, så forskellige skoler, foreninger og oplandsklubber kan få glæde af anlægget, slutter Flemming Thingbak.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...