Kunstundervisning for 11 til 16-årige

Frederikshavn Bibliotek tilbyder undervisning tre lørdag i efteråret

Lotte Dyhrberg fra Frederikshavn er den ene af de to lærere, som underviser i billedkunst. Privatfoto

Lotte Dyhrberg fra Frederikshavn er den ene af de to lærere, som underviser i billedkunst. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Er du mellem 11 og 16 år, og kan du lide billedkunst? Så kom på Frederikshavn Bibliotek en, to eller tre lørdage i efteråret.

Du behøver ikke have særlige forkundskaber for at være med. Det vigtigste er, at du har lyst til at lære og at blive inspireret.

Billedkunstalliancen

Frederikshavn Bibliotek og Hjørring Musiske Skole har indledt et helt nyt samarbejde - Billedkunstalliancen, for at skabe et tilbud til de 11-16-årige.

- Vi har lidt de samme demografiske sammensætninger og geografi, og har hver især erfaringer og kompetencer, der gør, at vi kan supplere hinanden, forklarer børnekulturkonsulent Kirsten Jensen, der er tovholder på projektet.

Der er ikke tale om talentundervisning, men at skabe et mødested for børn og unge, der gerne vil udtrykke sig gennem kunst og kultur.

Workshops

Kulturalliancen tilbyder tre workshops á tre timers varighed, så der bliver tid til fordybelse. I første omgang fire sæsoner fra efteråret 2018 til og med foråret 2020.

- Vi forventer undervejs at høste gode erfaringer, som vi kan bruge til at gøre tilbuddet permanent.

De tre workshops i i Frederikshavn efteråret er placeret på lørdagene 29. september, 27. oktober og 24. november fra klokken 10 til 13, og det er frit, hvor mange workshops man vil deltage i, oplyser Kirsten Jensen. Tilmelding og betaling til workshopsene kan ske på bibl.frederikshavn.dk, hvis du vil være med i Frederikshavn.

To undervisere

Underviserne Lina Franke Hedegaard og Lotte Dyhrberg fra henholdsvis Hjørring og Frederikshavn vil på skift undervise i de to byer. De to undervisere har forskellige forcer, og de deltagende børn og unge vil derfor blive præsenteret for et bredt udvalg af udtryksmuligheder.

Lotte Dyhrberg har en klassisk og håndværksmæssig tilgang til tegning og maleri, mens Lina Franke Hedegaard har en mere eksperimenterende tilgang til materialer og udtryksformer. De to kunstnere står for planlægning og afholdelse af de enkelte workshops. Samarbejdet betyder også, at deltagerne får mulighed for at møde forskellige måder at arbejde kunstnerisk på.

Billedkunstalliancen har fået et tilskud fra Statens Kunstfond på godt 60.000 kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.