Udland

Kup i Thailand: Hærchefen tager kontrol over regeringen

Thailands hærchef meddeler, at hæren har taget kontrollen over landets regering.

Thailands hærchef, general Prayuth Chan-ocha, oplyser, at hæren har taget kontrol over regeringen, skriver Reuters.

Han understreger samtidig, at det ikke vil påvirke relationerne til udlandet, og at hæren nu vil "genoprette orden" og "gennemføre politiske reformer".

- Vi overtager kontrollen af hensyn til lov og orden. Der er ingen grund til panik, fortsæt jeres daglige aktiviteter, lyder opfordringen fra Prayuth Chan-ocha i en tale, han holdt på national tv.

Udmeldingen kommer efter endnu et møde mellem landets stridende politikere torsdag, der havde til formål at løse den fastlåste situation i landet.

Hærchefen havde indkaldt ledere fra forskellige politiske grupper og partier samt medlemmer af valgkommissionen, efter at militæret indførte undtagelsestilstand i Thailand tirsdag. På det tidspunkt blev det understreget, at der ikke var tale om et kup.

Thailand har i månedsvis været plaget af regeringsfjendtlige demonstrationer - flere mennesker er døde, og hundredvis er kommet til skade under de indimellem meget voldsomme uroligheder.

Ifølge en højtstående general vil soldater nu afbryde demonstrationerne.

- Vi vil sende soldater og køretøjer ud for at hjælpe demonstranter væk fra de steder, der bliver demonstreret, siger general Teerachai Nakwanit, til Reuters.

Tilhængere af den afsatte premierminister Yingluck Shinawatra, de såkaldte rødskjorter, vil ikke standse demonstrationerne, oplyser de.

For bare to måneder siden blev en langvarig undtagelsestilstand i Bangkok og omkringliggende områder ophævet.

Beslutningen om at indføre undtagelsestilstand dengang blev taget af regeringen i januar op til det planlagte valg, som daværende premierminister Yingluck Shinawatra havde udskrevet for at dæmpe uroen i landet.

Tidligere i denne måned blev Yingluck Shinawatra afskediget som regeringsleder efter en kontroversiel dom for magtmisbrug. Siden er spændingerne i landet taget til igen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.