Udland

Kup: Thailands militær overtager tv- og radiostationer

Militæret i Thailand overtager kontrollen og beordrer nu alle medier til kun at sende militærets udmeldinger

Alle thailandske tv- og radiostationer er blevet beordret til at rydde deres planlagte program og erstatte alle udsendelser med militærets udmeldinger, skriver Reuters.

- Alle radio og tv-stationer, hvad enten det er satellit eller kabel, skal stoppe deres planlagte programmer og i stedet sende militærets meddelelser, indtil de får anden besked, siger militærets talsmand Winthai Suvaree, i en tale på nationalt tv.

Samtidig oplyser militæret, at Thailands forfatning er sat midlertidigt ud af kraft.

Militæret har torsdag eftermiddag benyttet tv-stationerne til at beordre alle demonstranter til at tage hjem.

- For at kunne holde ro og orden må alle demonstranter fra alle grupper omgående tage hjem, siger militærets talsmand ifølge AFP i tv-talen.

Overtagelsen af medierne sker efter, at landets hærchef, general Prayuth Chan-ocha, torsdag middag har taget kontrol over regeringen i et kup efter flere måneders politisk uro med voldsomme demonstrationer.

Militæret har derudover udstedt udgangsforbud mellem klokken 22 og 05 natten til fredag.

Thailand har i månedsvis været plaget af regeringsfjendtlige demonstrationer - flere mennesker er døde, og hundredvis er kommet til skade under de indimellem meget voldsomme uroligheder.

Tidligere i denne måned blev Yingluck Shinawatra afskediget som regeringsleder efter en kontroversiel dom for magtmisbrug. Siden er spændingerne i landet taget til igen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst