Kuponer og overførsler belaster tiltalt i matchfixing-sag

Anklager ønsker tiltalt i sag om matchfixing idømt halvandet års fængsel. Straffen kan dog gøres betinget.

Hændelsesforløbet i danmarkshistoriens første straffesag om matchfixing er både bemærkelsesværdigt og besynderligt.

Det påpeger anklager og advokaturchef i Københavns Politi, Per Justesen, tirsdag eftermiddag under sin procedure i Københavns Byret.

Særligt mærkværdigt er det ifølge anklageren, at begge de tiltalte tidligere har erkendt deres skyld, men siden har trukket deres tilståelse tilbage.

- Der står ikke noget i anklageskriftet, som MT ikke selv har fortalt, siger Per Justesen med henvisning til den hovedtiltaltes tidligere tilståelse.

Ifølge politiet har 28-årige MT i samarbejde med flere daværende fodboldspillere fra Hvidovre IF fixet resultatet af to kampe i 1. division tilbage i 2010, ligesom han har informeret en filippinsk organisation om en af kampene.

Det fik filippinerne til at spille to til tre millioner kroner på kampen.

Under retssagen har MT erklæret, at hans tilståelse skete, da han frygtede for sit liv og ønskede politiets beskyttelse, men det tror Per Justesen ikke på.

Han mener, at MT bør straffes med fængsel i halvandet år. Straffen kan gøres betinget, da den tiltalte ikke tidligere er straffet, mener Justesen.

Politiets beviser bygger da heller ikke blot på de involveredes egne udtalelser.

Tidligere tirsdag har Per Justesen blandt andet præsenteret 92 Oddset-kuponer fra en kamp mellem FC Hjørring og Hvidovre 24. oktober 2010. Kuponerne har den anden tiltalte i sagen, MB, sågar selv afleveret til politiet, inden han trak sin tilståelse tilbage.

Alle kuponer har Hvidovre som taber, men kun nogle af dem rammer det nøjagtige resultat, 2-4. Blandt andet disse kuponer skal have sikret MT og fem andre sigtede en udbetaling på omtrent 300.000 kroner.

Også en række bankoverførsler og udbetalinger peger på, at MT er skyldig, mener Per Justesen.

Blandt andet har han overført et større pengebeløb til en af de tidligere Hvidovre-spillere, der er sigtet i sagen.

26-årige MB er tiltalt for at have spillet 10.000 kroner på udfaldet af kampen mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010. Inden da skal MT have fortalt ham, hvordan kampen ville ende.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.